Uusi konsortio yrittää heti vaihtaa Newcastlen toimitusjohtajan – ensimmäinen ehdokas kieltäytyi

© Kuva: Getty Images

Newcastlessa puuhataan välittömiä henkilöstövaihdoksia, mikäli Valioliiga hyväksyy seuran omistajanvaihdoksen.

Mike Ashley on myymässä Newcastle Unitedin Saudi-Arabian valtiolliselle sijoitusrahastolle (80 prosenttia), Amanda Staveleyn PCP Capital Partnersille (10 prosenttia) ja Reubenin veljesten pääomasijoitusyhtiölle (10 prosenttia).

Osapuolten välillä kauppa on jo maalissa ja käsiraha maksettu. Tällä haavaa Valioliiga tekee protokollansa mukaista testiä ja tarkistusta, jossa tutkitaan ostajaehdokkaiden taustat.

Tämän hetken tietojen mukaan on odotettavissa, että kauppa menee läpi. Jos menee, tiettävästi Staveley on omistajista se, jonka harteilla on tietynlaisen muutosprosessin tekeminen seurassa. Yksi ensimmäisistä asioista olisi toimitusjohtajan vaihtaminen. Tällä hetkellä Newcastlen operatiivinen johtaja on Lee Charnley. Sportsmailin tietojen mukaan Staveley ja Charnley ovat jo sopineet sovittelukorvauksesta.

The Timesin tietojen mukaan ensimmäinen ehdokas uudeksi toimitusjohtajaksi oli Chris Mort, joka kieltäytyi tarjotusta tehtävästä. Mort on lakimies, joka auttoi aikoinaan Ashleya hankkimaan Newcastlen. Mort myös toimi Newcastlen puheenjohtajana vuoden ajan 2007-08. Tuona aikana Mort oli ilmeisen pidetty seuran kannattajien keskuudessa.

Mort on joidenkin tietojen mukaan ollut keskeinen hahmo myös tämänkertaisessa omistajanvaihdoksessa. Tällä kertaa hän on tiettävästi ollut avustamassa Staveleyn johtamaa ryhmää.

LUE MYÖS


PÄIVÄN VIHJE: SOUTHAMPTON – ARSENAL

Arsenalin ykköstykistö on kehässä – painuuko viikonlopun cup-nyhjäys unholaan?