Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær oli lauantaina tyytyväinen mies.

Norjalaisvalmentajan joukot hakivat Manchester Cityn kotiluolasta 2-1-vierasvoiton ja käytännössä siten lähes murskasivat paikalliskilpailijansa haaveet Valioliigan mestaruuden uusimisesta (lue otteluraportti).

City on 16 pelatun ottelun jälkeen 14 pistettä perässä sarjakärki Liverpoolia, eikä Valioliigassa ole koskaan aiemmin kiritty vastaavan matkan takaa mestaruuteen.

Kotijoukkue hallitsi lauantaina palloa suvereenisti enemmän, mutta United oli hyökkäyspäässä tehokkaampi. Solskjærin suojatit vahingoittivat Cityä erityisesti nopeilla vastahyökkäyksillä.

– Muistamme tämän vielä pitkään. Näytimme niin vaaralliselta, kun saimme pallon ja hyökkäsimme – luultavasti maailman parasta joukkuetta – vastaan, kommentoi Solskjær BBC:n mukaan.

– Heillä (Cityllä) on uskomaton joukkue. Se, että saimme haluamamme tuloksen, puolustimme tuolla tavalla ja loimme noin paljon paikkoja… Meidän olisi pitänyt johtaa kolmella tai neljällä maalilla, mutta maalivahdit pelasivat hyvin.

– Heiltä on vaikea ottaa palloa pois. He voivat pallotella joukkueita kuolemaan asti, mutta me näytimme nopeutemme ja uhkamme avulla vaaralliselta joka kerta, kun hyökkäsimme.

Solskjærillä ei ollut juuri muuta moitittavaa Unitedin puolustuspelaamisesta kuin Cityn kavennusmaali, jonka Nicolás Otamendi puski 85. minuutilla kulmapotkusta. Norjalaismanageri antoi erityiskehut laitapuolustaja Aaron Wan-Bissakalle, joka piti Raheem Sterlingin pimennossa, ja maalivahti David de Gealle, jolle tilastoitiin neljä torjuntaa.

– Joukkueemme muoto oli tiptopkunnossa, mutta pelaajiemme oli yksilöinä puolustettava joitain maailman parhaimpia pelaajia vastaan. Se on osa peliä. Tämä oli ikimuistoinen ilta Aaronille, joka on ollut uskomaton tultuaan seuraan.

Aaron Wan-Bissaka (oik.) oli piikkinä Raheem Sterlingin lihassa. Kuva: Getty Images

– Puolustimme niin hyvin, mutta se on pettymys, että päästimme maalin kulmapotkusta, jotka eivät kuulu heidän vahvuuksiinsa. Mutta en voi valittaa liikaa.

– David de Gea on maailman paras maalivahti. Odotamme häneltä paljon ja hän on pääsemässä takaisin parhaalle tasolleen.

Manchester Unitedin avausmaalin tehnyt Marcus Rashford oli myös innoissaan tuloksesta, mutta hänen mielestään vieraiden olisi pitänyt pystyä myös toisella puoliajalla parempaan.

– Varsinkin ensimmäisellä puolikkaalla oli nautinnollista pelata. Se on mahtava tunne. Olisimme voineet mennä tauolle kolmen tai neljän maalin johdossa.

– Jokaikinen jätkä oli loistava tänään. Haasteenamme on nyt jatkaa tällä tavalla eteenpäin. Pelasimme vastahyökkäyksissä hyvin, mutta negatiivista oli se, että se oli hyvää vain 30-40 minuutin ajan. Heillä (Cityllä) on paljon huippupelaajia, ja se voi olla kuluttavaa vastustajalle.

– Olemme aloittaneet kauden epätasaisesti. Meillä on nuori joukkue. Olemme yrittäneet saada peruasioita kuntoon, ja ainoa tapa saavuttaa tasaisuus on puskea läpi näistä vaikeista ajoista. On luotettava manageriin ja prosessiimme. Jos teemme niin, meitä odottaa tulevaisuudessa jotain, josta voimme olla innoissamme.

OptaJoe

@OptaJoe
13 - Marcus Rashford has scored 13 goals in 21 appearances in all competitions this season - equalling his best goalscoring return for Man Utd in a single season (13 goals in 47 apps in 2018-19 and 13 goals in 52 apps in 2017-18). Composed.

Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Scott McTominay kertoi Sky Sportsin haastattelussa, että ensimmäinen puolituntinen meni täysin vierasjoukkueen suunnitelman mukaan.

– Tiesimme koko ajan, että tästä tulee vaikea ottelu huippujoukkuetta ja huippupelaajia vastaan, mutta me saimme heidät pelkäämään vastahyökkäyksillämme.

– Me tiesimme, että meillä oli suunnitelma, ja ensimmäinen puolituntinen oli malliesimerkki kaikesta siitä, mistä puhuimme. Oli mukavaa nähdä, että se tuotti tulosta.

– Tällä kaudella asiat eivät ole aina menneet niin, mutta se osoittaa, että kova työnteko kannattaa.

– Toinen puoliaika oli vaikea. Heidän pelitapansa takia meidän oli selvittävä isosta paineesta.