Athletic: PSG avannut neuvottelut Paul Pogban kanssa – Man Unitedin onneksi siirron edessä on monta mutkaa matkassa

© Kuva: Getty Images

Paul Pogba, 28, on pattitilanteessa Manchester Unitedissa: United tarjoaa sinnikkäästi jatkosopimusta, johon Pogba ei halua enää tarttua. Nykyinen soppari kattaa vielä ensi kauden. Paris Saint-Germain on käynyt alustavia neuvotteluja Pogban leirin kanssa ja tiedustellut, kuinka kiinnostunut pelaaja olisi Pariisin-muutosta. Asiasta uutisoi The Athleticin Adam Crafton.

PSG on Craftonin mukaan epävarma, kannattaako sen esittää ostotarjous jo tänä kesänä vai pitäisikö sen odottaa ensi vuoteen, jolloin siirtokorvauksesta ei tarvitsisi huolehtia. Ilman jatkopahvia Pogbasta tulisi tuolloin vapaa agentti.

Manchester Unitediin PSG ei ole vielä ollut yhteydessä, mutta viimeistään tulevina viikkoina näin otaksutaan tapahtuvan. Mino Raiolan kerrotaan olevan hyvillään, mitä pidemmälle muodollisen tarjouksen esittäminen venyy. Pogba saa itse viime kädessä päättää tulevaisuudestaan.

Vaikka PSG:n välit Raiolaan ovat kunnossa, seura tiedostaa, että hän on ovela kettu. PSG:n statusta ja kiinnostusta on aiemminkin käytetty jatkosopimusneuvotteluissa rahakkaamman diilin aikaansaamiseksi.

Ja vaikka despoottiset qatarilaisomistajat ovat antaneet rahan sataa kesän siirtomarkkinoilla (ks. Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi ja Georginio Wijnaldum), hekään eivät voi kuluttaa kerralla mahdottomia summia tai heitä jälleen epäillään taloudellisen reilun pelin sääntöjen rikkomisesta.

Tilannetta ei helpota se, että yleisörajoitukset pysyvät todennäköisesti voimassa vielä toistaiseksi. Taloudelliset menetykset voivat siis olla taas mittavia.

Kylian Mbappén tulevaisuus on myös hämärän peitossa, eikä PSG tiedä, miten toimia hänen kanssaan, jos hän ei suostu jatkamaan uraansa seurassa.

Unitedin valmennusjohto ei usko Pogban aiheuttavan joukkueen sisällä mitään ongelmia, vaikka hän joutuisikin pelaamaan kauden 2021–22 Valioliigassa vasten tahtoaan.