Arsenalin tähtihyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang ylistää yhteistyötään ranskalaiskärki Alexandre Lacazetten kanssa.

Aubameyang tuli viime vuoden tammikuussa Lontooseen Lacazetten heikon alkukauden takia. Kaksikko oli Ranskassa pelatessaan vastustajia, kun Aubameyang pelasi Saint-Étiennessä ja Lacazette Lyonissa.

Pohjois-Lontoossa yhteinen sävel löytyi kuitenkin nopeasti. Aubameyangin saapumisen jälkeen Lacazettekin pääsi rytmistä kiinni ja kaksikko on tehnyt tuhoisaa jälkeä ollessaan yhdessä kentällä.

– Olimme vastustajia Ranskassa enkä olettanut meistä tulevan ystäviä silloin. Nykyään asiat ovat kuitenkin eri lailla. Kun tulin tänne, hän antoi minulle paljon itseluottamusta, koska puhuimme asioista suoraan, Aubameyang sanoi Sky Sportsille suhteestaan Lacazetteen.

– Meillä on samanlainen näkemys jalkapallosta, mikä on hyvä asia. Se sytytti myös ystävyyden välillämme.

Kaksikko on saanut toisistaan niin hyvin tehoja irti, ettei yhden kärjen taktiikkaa suosiva Arsenal-manageri Unai Emery ole voinut pudottaa toista hyökkääjää penkille. Aubameyang on joutunut pelaamaan paljon laidalla tästä syystä.

– Minun suosikkipaikkani on kärjessä, mutta pidän myös laidalla pelaamisesta. Jos valmentaja tarvitsee minua oikealla tai vasemmalla, niin se ei haittaa minua. Taistelen joukkueelleni ilman ongelmaa.

Muutamassa viime pelissä Emery on muuttanut hieman taktiikkaa ja peluuttanut kahdella kärjellä. Tähän gabonilaishyökkääjä on ollut tyytyväinen.

– Pidän kahdella kärjellä pelaamisesta, koska voimme tehdä erilaisia kombinaatioita. Kun toinen tulee vastaan, toinen menee pystyyn, Aubameyang kertoi.