Pierre-Emerick Aubameyang oli pysäyttämätön, kun Arsenal onnistui yllättämään puolustavan mestarin Manchester Cityn FA Cupin välierissä. Gabonilaisen kaksi maalia vei Tykkimiehet finaaliin 2-0-lukemilla.

Samalla Mikel Arteta otti Arsenalin managerina ensimmäisen voittonsa oppi-isästään Pep Guardiolasta. Espanjalainen työskenteli maanmiehensä apuvalmentajana Cityssä ennen siirtoaan Lontooseen.

Arsenal

@Arsenal
✅ 2017
✅ 2020

😉 We just love Wembley semi-finals against Man City...

🏆 #EmiratesFACup

Arsenal nappasi etulyöntiaseman, kun ottelua oli 19. minuuttia takana. Nicolas Pépé nosti täydellisen keskityksen vasemmalle tolpalle ja Pierre-Emerick Aubameyang taituroi puolivolleysta ulkosyrjällä pallon Cityn verkkoon.

Arsenalin johto oli kasvaa avauspuoliskon lopussa. Shkodran Mustafi puski vahvasti keskitykseen kulmatilanteessa, mutta Ederson onnistui venyttämään hanskallaan pallon ylärimaa hipoen päätyrajan yli.

City puski toisella puoliskolla aggressiivisesti päälle hakien tasoitusta. Emiliano Martínez sai venyä Arsenalin maalilla useampaan pelastukseen.

63. minuutilla Raheem Sterling leikkasi laidalta Arsenalin alueelle. Laituri kaatui Mustafin kontaktista ja vaati rangaistuspotkua. Tilanne tarkastettiin VAR:lta, mutta rikettä ei löydetty.

Pian Sterling vastasi uudesta vaaratilantesta. Englantilaisen löysi tilaa puskulle Arsenalin boksissa. Yrityksestä puuttui kuitenkin voima ja pallo pomppi hitaasti Martínezille.

Kun City ei hallinnasta huolimatta onnistunut, Arsenal rokotti. Kieran Tierneyn keskitys leijaili puolustuslinjan yli ja Aubameyang irtaantui läpiajoon. Gabonilainen ohitti laukauksellaan Edersonin toisen kerran ja Tykkimiehet nousi askeleen lähemmäksi finaalipaikkaa.

Enempää maaleja ei nähty ja loppuottelupaikka oli Arsenalin 2-0-numeroilla.

Arsenalin finaalivastustaja selviää sunnuntaina. Loppuottelussa vastaan tulee joku paikalliskilpailija Chelsea tai Manchester United.