St James’ Park suorastaan räjähti lauantai-iltana, kun Newcastle nousi Evertonia vastaan kahden maalin tappioasemasta 3–2-voittoon.

Kun Ayoze Pérez iski dramaattisen voittomaalin ottelun lopussa, Newcastlen leirissä pysyi rauhallisena ainoastaan yksi mies – ohjeita jakanut manageri Rafael Benítez.

– Halusin tietää, kuinka paljon aikaa oli jäljellä ja heidän keskikenttänsä asemat, koska he olivat muuttaneet ryhmitystään. Kaikki nämä asiat. Jonkun on pysyttävä rauhallisena ja annettava ohjeita. Se on minun tehtäväni, espanjalainen perusteli.

Kaikki muut valmennustiimin jäsenet hyppivät riemusta Pérezin onnistuttua maalinteossa.

– Kyllä, heidän on tehtävä niin! Jonkun on kuitenkin pysyttävä rauhallisena. Jos voitamme enemmän pelejä, olen onnellinen. Kun voitamme, tunnen ylpeyttä sisäisesti ja juhlin sisäisesti.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 2003, kun Newcastle nousi valioliigaottelussa 0–2-tilanteesta voittoon. Viimeksi vastassa oli Fulham.

Benítezillä tulee tällä viikolla täyteen kolme vuotta Newcastlen peräsimessä. Lauantain ottelu oli yksi tuon ajanjakson ikimuistoisimmista.

– On erittäin vaikea panna niitä järjestykseen. Se oli loistava peli, mutta meillä on edelleen monta peliä jäljellä. Tämä oli hyvä, ja siitä on nautittava, mutta en ajatellut tämän olevan ”se” peli.

Lähde: Northern Echo