Tottenhamin riemuvoittoa varjosti avainpelaajan ”paha” loukkaantuminen – José Mourinho antoi huolestuttavan arvion

© Kuva: Getty Images

Tottenham voitti Manchester Cityn lukemin 2-0 lauantai-illan huippukamppailussa (lue lisää).

José Mourinhon harmiksi täydet kolme pistettä vaati kuitenkin veronsa, sillä avaintoppari Toby Alderweireld kärsi pelin lopussa ”pahan” loukkaantumisen.

Belgialaispuolustaja piteli nivusestaan kiinni, kun hän jätti kentän 10 minuuttia ennen päätösvihellystä.

Alderweireld pelasi marraskuun maajoukkuetauolla täydet 90 minuuttia Belgian kummassakin Nations League -ottelussa ennen Manchester Cityn kohtaamista Spursin kanssa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Mourinho ei kuitenkaan halunnut syyttää loukkaantumisesta maajoukkueluotsi Roberto Martinezia, vaikka hän onkin ollut viime aikoina hyvin kriittinen raskaan ottelutahdin aiheuttamasta lisärasituksesta.

– Se oli paha loukkaantuminen. Se sattui hänen loitontajalihakseensa ja tilanne on hyvin hankala, Mourinho sanoi arvioidessaan Alderweireldin vamman vakavuutta lehdistölle.

– Meillä on kolme keskuspuolustajaa Valioliigassa. Eurooppa-liigassa heitä on kuitenkin vain kaksi, koska [UEL-joukkueen rekisteröimisen jälkeen Swanseasta hankittu] Joe Rodon ei saa pelata siellä.

LUE MYÖS: Pep Guardiola tiedostaa Man Cityn merkittävimmän ongelmakohdan – suurimmasta mestaruushaastajasta ei kahta sanaa: ”He ovat ykkösiä”

– Ketään ei kuitenkaan voi syyttää [loukkaantumisesta]. Alderweireld pelasi Belgialle ottelut, jotka heidän oli voitettava. Toivomme vain että hän toipuu pikaisesti.

Rodonin ja Alderweireldin lisäksi Tottenhamin keskuspuolustajavalikoimaan lukeutuvat tällä hetkellä Davinson Sanchez ja Eric Dier. Reisivammasta toipuva laitapuolustaja Japhet Tanganga on kykeneväinen pelaamaan myös topparin tontilla.