Vahvistus: Tottenhamin monivuotinen johtohahmo jättää seuran – suuntaa rahan perässä Lähi-itään

© Kuva: Getty Images

Heinäkuun alussa The Athletic uutisoi, että Toby Alderweireld, 32, olisi lähdössä Tottenhamista kaksi vuotta ennen sopimuksensa umpeutumista. Asiaan saatiin virallinen päätös tänään tiistaina, kun Spurs vahvisti verkkosivuillaan Alderweireldin siirron Qatariin ja Al-Duhailiin.

Lue myös: Tottenhamin urheilupuolen pomo yrittää paikata virheensä – ensimmäinen puolensadan miljoonan tarjous torjuttiin

Alderweireld tuli Pohjois-Lontooseen Atlético Madridista vuoden 2015 heinäkuussa. Belgialainen muodosti saman maan kansalaisen Jan Vertonghenin, 34, kanssa toppariparin, joka toi luotettavuutta Tottenhamin takarintamalle. Kaudella 2016–17 Tottenham päästi Valioliigassa vain 26 maalia, mikä oli seuraennätys.

Alderweireld oli Tottenhamin avauksessa myös vuoden 2019 Mestarien liigan loppuottelussa Liverpoolia vastaan.

Kaikki kilpailut huomioiden Alderweireld pelasi 236 ottelua.

Lue myös: Tottenham hankki nuoren huippulaiturin – Érik Lamela siirtyy toiseen suuntaan

– Kuusi vuotta, kaksi kotia (White Hart Lane ja Tottenham Hotspur Stadium), Mestarien liigan finaali ja niin paljon muistoja, kirjoitti belgialainen Twitter-tilillään siirron julkistuksen yhteydessä.

Alderweireld kiitti ennen kaikkea Tottenhamin kannattajia saamastaan tuesta.

Vaikka Alderweireld on edelleen eliittitason puolustaja, hänen ikänsä ja hitautensa ei todennäköisesti olisi sopinut Nuno Espírito Santon joukkueen tapaan pelata. Kokeneiden pelaajien Qatarin-siirtojen takana on usein raha. Qatarin ihmisoikeustilanne on surkea, ja suurin osa maan väestöstä on ulkomaisia siirtotyöläisiä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.