Arsenalin ja Newcastlen välinen ottelu käynnisti lauantain valioliigatarjonnan.

Ennusmerkit eivät vieraille paljoa luvanneet, vaikka joukkue viimein saikin managerinsa Eddie Howen, sekä maalivahti Martin Dubravkan töihinsä. Kotimatkalle ei kuitenkaan pisteitä mukaan tullut – Gunners palasi voittojen tielle lukemin 2-0.

Orbinho

@Orbinho
Newcastle have failed to score in their last six trips to the Emirates Stadium in all competitions.

#ARSNEW

0 - Arsenal have never lost a Premier League home game against the side starting the day bottom of the table (W15 D6), winning the last eight in a row by an aggregate score of 23-2. Dominant.

Tavalla jos toisellakin tahmean oloinen avauspuolikas tarjosi pari mainittavaa tilannetta.

Dubravka venyi 20. minuutilla hienosti torjumaan Martin Ødegaardin lähettämän, muurin kiertäneen vapaapotkun.

Noin 10 minuuttia myöhemmin esiin nousi torjuja toisessa päässä, Aaron Ramsdale. 23-vuotias pelasti Arsenalin takaiskulta, estämällä Jonjo Shelveyn kaukolaukauksen painumasta verkkoon.

35. minuutin vaiheilla Dubravka törmäsi torjuntatilanteessa voimalla toppari Emil Krafthiin. Ruotsalaista hoivattiin ja virvoiteltiin kentän pinnassa pitkään, mutta lopulta tämä palasi peliin.

40. minuutilla Arsenalin olisi pitänyt siirtyä johtoon. Emile Smith Rowen puskuun Dubravka vielä ehti, mutta torjunnasta pallo päätyi täysin vapaaseen tilaan Pierre-Emerick Aubameyangille. Gabonilainen sijoitti sen noin metrin etäisyydeltä epäonnekseen tolppaan.

Jotain avausjaksosta kertonee sekin, että isäntien näkyvimpiin pelaajiin kuuluivat laitapuolustajat Nuno Tavares ja Takehiro Tomiyasu.

Takehiro Tomiyasu won 100% of his duels in the first half against Newcastle (4/4), while no Arsenal player made more tackles (2).

He’s dealt well with Allan Saint-Maximin and also had three shots! 😀

56. minuutilla Bukayo Saka teki maalin, Tavaresin syötöstä. Oikeastaan koko ottelun ajan Gunnersin hyökkäyspään pelaajista aktiivisimmin esiintynyt 20-vuotias pääsi ohittamaan Dubravkan vedolla läheltä takakulmaan. Syöttömerkintä Tavaresille. One-nil to the Arsenal.

Premier League

@premierleague
Netting the opener 💥

#ARSNEW // @Arsenal

Saka sai ottelun kuluessa useita iskuja, ja jätti kentän lopulta 64. minuutilla. Tilalle juoksi Gabriel Martinelli. Brasilialainen ehti olla kentällä alle kaksi minuuttia ennen kuin onnistui maalinteossa. Newcastle-puolustus antoi nopealle hyökkääjälle tilanteessa hämmentävän paljon tilaa.

Aubameyang ei maalinteossa useasta tilanteesta huolimatta tällä kertaa onnistunut. Kapteenin viimeinen teko kentällä oli 76. minuutilla napattu varoitus. Alexandre Lacazette odotteli sisääntuloa kentällä jo ennen riketilannetta, ja otti gabonilaisen paikan.

Howen työsarka Magpiesin parissa on melkoinen. Maalien jälkeen joukkue nousi muutamaan yritykseen, mutta toisaalta Arsenal sai pallotella sen puolustusalueella pitkiä ralleja rauhassa.