Liverpool voitti eilisiltana ensimmäisen Mestarien liigan kannunsa 14 vuoteen, kun punapaidat kaatoivat Tottenhamin finaalissa 2-0-lukemin. (Lue otteluraportti)

Virgil van Dijk oli tuttuun tapaan suorastaan fantastinen, voittaen esimerkiksi kaikki pääpallot ja taklaukset mihin hän ottelun aikana lähti.

Van Dijk on pelannut jopa 64 ottelua peräkkäin ilman, että häntä on onnistuttu ohittamaan. Van Dijkia siis ei onnistuttu ohittamaan kertaakaan koko Mestarien liigan -kaudella.

OptaJoe

@OptaJoe
0 - No opposition player has completed a dribble past Virgil van Dijk in any of his last 64 appearances in all competitions for Liverpool. Rock. #UCLFinal

Heung-min Son oli ainut joka kävi lähellä van Dijkin ohittamista finaalin aikana, mutta hollantilaistoppari ehti tuikkaamaan pallon viime hetkillä pois Spurs-hyökkääjän jaloista.

Van Dijk nimettiin päättyneen kauden aikana esimerkiksi PFA:n vuoden pelaajaksi. Mestarien liiga -voiton myötä hänelle ollaan tyrkytetty myös Ballon d’Oria.

Van Dijk ei kuitenkaan ole omasta mielestään ansainnut maailman parhaan pelaajan palkintoa. 27-vuotiaan keskuspuolustajan mielestä palkinto tulisi ehdottomasti antaa Lionel Messille.

– Mielestäni Messi on maailman paras pelaaja, van Dijk kertoi ottelun jälkeen lehdistölle.

– Hän ansaitsee sen niin pitkään kun hän pelaa, joten Ballon d’Or ei ole jotain mitä ajattelen tällä hetkellä. Jos minut valitaan [voittajaksi] niin ottaisin sen tietysti vastaan, mutta en usko että minulla on mitään mahdollisuutta.

– Hän on silti maailman paras pelaaja. Sillä ei ole väliä oliko hän Mestarien liigan finaalissa vai ei.

Viimeksi puolustaja on voittanut Ballon d’Orin vuonna 2006. Fabio Cannavaro sai kultaisen pallon johdatettuaan Italian MM-kisojen mestaruuteen.

LUE MYÖS: