Manchester City-Newcastle

Newcastle järjesti illan suurimman yllätyksen nollattuaan Etihadilla Manchester Cityn. Magpies sai ottelulle vahvan startin ja siirtyi johtoon jo kahdeksannella peliminuutilla vasta 18-vuotiaan Rolando Aaronsin viimeisteltyä lähietäisyydeltä vierailijat johtoon. Citylle lisähuolia toi hieman myöhemmin David Silvan loukkaantuminen. Ensimmäisen puoliajan jälkeen Magpies oli 0-1-johdossa.

Peli ratkesi lopullisesti Newcastlelle vajaa varttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. 76. minuutilla vaihtomies Moussa Sissoko ohitti harhauttamalla Fernandinhon ja Bacary Sagnan, minkä jälkeen ranskalainen sijoitti pallon kauniisti Willy Caballeron taakse. City ei enää tästä toipunut, ja Newcastle eteni viidennelle kierrokselle lukemin 0-2.

Stoke-Southampton

Stoken ja Southamptonin neljännen kierroksen kamppailu oli maalinteon juhlaa. Saints avasi ottelun väkevästi johtaen tauolle mentäessä 0-2 Graziano Pellèn ja Shane Longin osumilla. Stoken kiri alkoi toisen puoliajan käynnistyttyä Steven N’Zonzin kavennettua lukemat 1-2:een.

Ottelun viimeisestä kymmenminuuttisesta muodostuikin sitten todella jännittävä. Potters tuli 82. minuutilla hetkellisesti tasoihin Mame Biram Dioufin viimeisteltyä pallon Fraser Forsterin selän taakse.

Hieman myöhemmin tapahtui jotain käsittätöntä Peter Crouchin hankittua kahdessa minuutissa kaksi keltaista korttia. Näin ollen Stoke joutui vajaalle aivan ottelun ratkaisuhetkillä. Heti Crouchin ulosajon jälkeen Pellè pujotteli Potters-puolustuksen läpi ja ratkaisi illan toisellaan Southamptonin jatkopaikan. Saints viidennelle kierrokselle lukemin 2-3.

Tottenham-Brighton

Sami Hyypiän Brightonin matka Liigacupissa päättyi neljännelle kierrokselle. Tottenham nollasi Seagullsit kotonaan ja eteni jatkoon lukemin 2-0. Spursin maaleista vastasivat viikko sitten Eurooppa-liigassa loistanut kaksikko Harry Kane ja Erik Lamela.