Tottenham isännöi Liigacupin välierien ensimmäisessä osaottelussa Sheffield Unitedia. Heikosti omassa sarjassaan pelannut Blades on menestynyt viime aikoina hyvin cup-kilpailuissa ja joukkueen taakse on jäänyt useampi Valioliiga-seura. Onko Sheffieldillä saumoja yllättää?

Poissaolot

Tottenham

Federico Fazio (loukkaantuminen)
Vlad Chriches (loukkaantuminen)
Younes Kaboul (loukkaantuminen)
Ryan Mason (loukkaantuminen)
Erik Lamela (loukkaantuminen)
Nabil Bentaleb (maajoukkuekomennuksella)
Nacer Chadli (henkilökohtainen syy)

Sheffield United

Ben Davies (loukkaantuminen)
Chris O’Grady (edustuskelvoton)
Stephen Scougall (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Tottenham

Tottenham-Sunderland 2-1 (Valioliiga)
Tottenham-Burnley 4-2 (FA Cup)
Crystal Palace-Tottenham 2-1 (Valioliiga)

Sheffield United

MK Dons-Sheffield United 1-0 (Ykkösliiga)
Sheffield United-Preston 2-1 (Ykkösliiga)
QPR-Sheffield United 0-3 (FA Cup)

Edellinen keskinäinen ottelu

Sheffield United-Tottenham 2-1 (10.2.2007, Valioliiga)

Arvio

Tottenhamin ja Sheffield Unitedin edellisestä kohtaamisesta on vierähtänyt aikaa. Tuolloin Valioliigassa pelannut Blades kellisti kotonaan Spursin. Tämä ottelu pelattiin helmikuussa 2007, joten siitä ei kannata vetää juurikaan johtopäätöksiä. Nyt lähes kahdeksan vuotta myöhemmin Tottenham lähtee otteluun suosikkina.

Tottenham on ollut joulukuusta lähtien todella vahvassa vireessä. Viimeisestä kymmenestä ottelusta Spurs on hävinnyt vai yhden. Ainoa tappio tuli viikko sitten Crystal Palacea vastaan.

Tottenhamin puolustuspään siipirikkoisuuden myötä Mauricio Pochettinolla ei ole juurikaan mahdollisuuksia kierrättää alakertaansa. Puolustuslinjasta puuttuvat loukkaantumisten vuoksi Federico Fazio, Vlad Chriches ja Younes Kaboul. Näin ollen Jan Vertonghenilla ja Eric Dierillä on edessä toinen ottelu samalla viikolla.

Sheffield Unitedin peli ei ole kulkenut viime aikoina parhaalla mahdollisella tavalla. Blades on voittanut vain kaksi viidestä viimeisestä ottelustaan. Sarjataulukossa Sheffield on vasta seitsemäntenä.

Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että Sheffield on menestynyt nimenomaan Cupeissa. Viime keväänä Blades eteni välieriin ja kaatoi matkan varrella Valioliiga-joukkueista muun muassa Aston Villan. Tämän kauden Liigacupin puollivälierissä United pudotti loistokautta pelaavan Southamptonin laulukuoroon.

Lähtökohtaisesti Tottenham on otteluparin ainoa suosikki. Spursilla on kotiyleisön tuki ja huomattavasti kahta sarjaporrasta alempana pelaavaa Sheffieldiä laadukkaampi materiaali. Myöskään vierailijoiden heikohko vire ei puhu Bladesien puolesta. FA Cupissa monet Valioliiga-seurat kyykyttivät pienempänsä ammattimaisella otteella ja White Hart Lanellakaan tuskin yllätystä nähdään.

Tottenham voittaa 3-1 ja pääsee viikon päästä pelattavaan toiseen osaotteluun hyvissä asemissa.