Manchester Unitedin entinen kapteeni Roy Keane tunnetaan yhtenä saarivaltakunnan suorapuheisimmista jalkapallopersoonista. ITV:n asiantuntijana työskentelevä Keane on nyt ottanut kohteekseen viime kauden mestarin Leicesterin, joka on vajonnut huippukauden jälkeen tavallisten kuolevaisten joukkoon.

Claudio Ranierin luotsaama Leicester on saalistanut ainoastaan 13 pistettä tämän kauden 14 liigaottelussaan.

– Olemme nähneet, että heidän pelaajiaan on palkittu uusilla sopimuksilla. Taloudelliset palkinnot ovat fantastisia, mutta se voi tuhota seuran, Keane totesi Mestarien liigan keskiviikkoillan Porto-tappion jälkeen.

– Liikaa rahaa liian aikaisin näille pelaajille, ja he vain ottavat katseensa irti pallosta. He ovat isoissa ongelmissa. Se on massiivinen haaste jokaiselle seurassa. He saivat kaikki mahdolliset kehut viime kaudella, fantastista. Nyt heidän on käärittävä hihat ja näytettävä, mistä heidät on todella tehty, hän jatkoi.

Keane arvioi, että pelaajien nälkä on kadonnut menestyksen myötä ja joukkue on tällä kaudella mukana putoamiskamppailussa.

– Varoitusmerkit ovat olleet ilmassa muutaman kuukauden ajan, kun katsotaan virettä liigassa. Minusta yksinkertainen fakta on se, että he ovat menettäneet viime kauden nälkänsä. He saivat hieman maistaa menestystä, ja on vaikea olla kriittinen. Kun katsoo heidän manageriaan, joka vaikuttaa hyvin rauhalliselta mieheltä, ja nyt hän näyttää todella turhautuneelta. Hän varmaankin raapii päätään, irlantilainen sanoi.

– Pelaajat yrittävät. En usko, että kyse olisi siitä. Kuitenkin se tappion välttämisen intohimo on lentänyt ikkunasta ulos. Näimme sitä viime kaudella, oli sitten kyse erikoistilanteista tai vain halusta välttää tappio.