24-vuotias Burnleyn keskuspuolustaja Michael Keane on kerännyt kehuja pitkin kautta. A-maajoukkuedebyytti keskiviikkona Saksaa vastaan oli miehen uralle jälleen uusi tärkeä merkkipaalu. Keane pelasi kolmen miehen puolustuslinjassa oikealla laidalla ja kuului yksiin Englannin parhaista onnistujista.

Keane ansaitsi maajoukkuekutsunsa omilla hyvillä otteillaan, mutta valintaa edesauttoi varmasti se, että manageri Gareth Southgate tuntee Keanen hyvin alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta. Burnley seurana voi pian jäädä koko ajan kehittyvälle Keanelle liian pieneksi, ja huhut kertovatkin muun muassa Evertonin kiinnostuneen pelaajasta.

Ja miksei toisaalta Keanen kasvattajaseuran Manchester Unitedinkin? United luopui Keanesta Louis Van Gaalin aikakaudella tammikuussa 2015 hollantilaisen hankittua seuraan Daley Blindin ja Marcus Rojon. Siirtokorvaus oli vaatimaton kaksi miljoonaa puntaa, ja nyt Keanen arvon uskotaan ainakin kymmenkertaistuneen.

– Olen aina itse uskonut omiin kykyihini. Uskoin aina, että saisin Unitedissa tilaisuuden. Valmentajanvaihdokset eivät kuitenkaan auttaneet tilannettani, Keane muistelee taivaltaan The Telegraphissa.

– Nyt minusta tuntuu, että olen todistanut Unitedin olleen väärässä. Olen pärjännyt hyvin, joten en voi tehdä paljoakaan enempää.

Myös Chelsean uskotaan iskeneen silmänsä Keaneen viimeistään nyt, kun Keane pelasi kapteeni- Gary Cahillin rinnalla. Lisäksi Englannin apulaisvalmentaja Steve Holland toimii loppukauden ajan myös Chelsean apuvalmentajana.

– Minusta Michael pelasi mahtavasti. Tähän kai sopii sanonta ”heitettiin syvään päähän”, sillä debyyttimatsi ei voisi olla paljon haastavampi kuin ottelu maailmanmestareita vastaan vieraskentällä, Gary Cahill kehui.