Valioliigan kohupelaajan Joey Bartonin pitkä ura Englannissa on todennäköisesti nyt ohi. Burnleyn 34-vuotias keskikenttäpelaaja sai 18 kuukauden kilpailukiellon kaikesta jalkapallotoiminnasta rikottuaan useaan otteeseen FA:n vedonlyöntisääntöjä (lue uutinen).

Barton itse pitää tuomiota liian kovana. Englantilainen myös syyttää FA:ta tekopyhyydestä, sillä jopa Burnleya sponsoroi vedonlyöntiyhtiö.

– Jos FA todella haluaa poistaa vedonlyöntikulttuurin jalkapallosta, heidän pitäisi katsoa omaa riippuvaisuuttaan vedonlyöntiyhtiöistä ja niiden rooleista jalkapallossa ja urheilulähetyksissä, sen sijaan että he syyttävät vedonlyöntiä harrastavia pelaajia. Sitä jopa tietää pukiessaan oman pelipaitansa päälle, että mainostaa vedonlyöntiyhtiötä, Barton latasi blogissaan.

Vetoja vihapäissään omaa seuraa vastaan

Barton myös kiistää pelanneensa koskaan omaa joukkuettansa vastaan ollessaan itse kokoonpanossa. Vedot vastustajaa vastaan tapahtuivat, kun keskikenttäpelaaja ei ollut edes penkillä.

– En pelannut. En ollut edes penkillä. Minulla ei ollut sen enempää vaikutusta lopputulokseen kuin darts, snooker tai krikettivedoissa. Vetoni omaa joukkuettani vastaan oli vain purkaus vihasta ja turhautumisesta siitä, etten saanut pelata. Ymmärrän ihmisten pitävän sitä lapsellisena ja itsekkäänä, enkä kiistä sitä.