Sen piti olla Tottenhamin juhlaa. Pelattiin kauden 2005-06 viimeistä kierrosta. Vaan kuinkas sitten kävikään.

Mestarien liigaan oikeuttava neljäs sija oli Tottenhamin omissa käsissä. Päätöskierroksen vierasottelusta West Hamia vastaan piti saada vain sama tulos, jonka Arsenal hakisi omasta pelistään.

Ottelu pelattiin sunnuntaina, ja peliä edeltävänä päivänä joukkue söi tuttuun tapaan pastaa. Tarjolla oli bolognesea ja lasagnea. Siitä lasagnesta tulikin sitten melko kuuluisa.

Se oli yhtä sekasortoa.

Ruokailun jälkeen, lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, pelaajat alkoivat voida pahoin hotellissa.

– Keskellä yötä meitä alkoi putoilla kuin kärpäsiä. Se oli yhtä sekasortoa, Tottenhamin silloinen pelaaja Jermain Jenas sanoi Sky Sportsin mukaan.

Sairastuneiden joukossa olivat muun muassa Teemu Tainio, Michael Carrick, Robbie Keane, Edgar Davids, Aaron Lennon ja Michael Dawson. Tottenham pyysi, että peliä siirrettäisiin, mutta vastaus oli tyrmäävä. Jos Tottenham ei pelaisi, sitä uhkaisi pistemenetys. Ja niin Tottenham pelasi. Kentällä nähtiin myös sellaisia pelaajia, jotka olivat viettäneet yön ja aamun vessassa. Jenas jopa muistaa, että osa pelaajista oksensi vielä pukuhuoneessa juuri ennen ottelun alkamista.

Tässä kohtaa ehkä kiinnostaa, miten pelissä kävi? West Ham voitti maalein 2-1. Samaan aikaan Arsenal kaatoi Wiganin 4-2 ja kiilasi Spursin ohi neljänneksi.

Uusi lasagne-gate?

Miten yllä kuvailtu tarina liittyy viikonlopun valioliigakierrokseen?

Tänään on taas se aika vuodesta, kun Tottenham pelaa West Hamin vieraana. Nyt Spurs on hoitanut hommansa jo niin hyvin, että Mestarien liiga -paikka on lähes selviö. Mestaruudesta joukkue vielä elättelee pieniä toiveita. Siinä taistelussa ei ole uusiin ruokamyrkytyksiin varaa. Voisin veikata, että lasagnea ei ole syöty eilen eikä tänään.

Kierros tarjoaa muitakin mielenkiintoisia otteluita. Esimerkiksi sarjakärki Chelsea isännöi Middlesbrough’ta. Molempien on syytä voittaa. Jos Chelsea häviäisi ja Spurs samaan aikaan voittaisi, joukkueiden välinen piste-ero kutistuisi vain yhteen. Boro taas kaipaa maksimaalista pistepottia kauden viimeisiltä kierroksilta, sillä viimeinen säilyjä Hull on repinyt jo kuuden pisteen etumatkan.

Äärimmäisen mielenkiintoinen kamppailu käydään myös sunnuntaina Arsenalin ja Manchester Unitedin välillä. José Mourinho uhkasi jo peluuttaa kakkosmiehistöä Arsenalia vastaan, mutta tuskinpa niin tapahtuu. Unitedilla kun on edelleen erinomainen mahdollisuus päästä myös Valioliigan kautta ensi kauden Mestarien liigaan. Neljäntenä olevalla Manchester Cityllä on 66, Unitedilla 65 ja Arsenalilla 60 pistettä. Arsenalilla on peli vähemmän kuin manchesterilaisilla, joten Gunnersia ei kannata ihan vielä laskea ulos taistelusta.

Valioliigan 35. kierros

Perjantai
West Ham-Tottenham klo 22 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Lauantai
Manchester City-Crystal Palace klo 14.30 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Bournemouth-Stoke klo 17 (Jälkilähetys Viaplayssa)
Burnley-West Brom klo 17 (Jälkilähetys Viaplayssa)
Hull-Sunderland klo 17 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Leicester-Watford klo 17 (Jälkilähetys Viaplayssa)
Swansea-Everton klo 19.30 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Sunnuntai
Liverpool-Southampton klo 15.30 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Arsenal-Manchester United klo 18 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Maanantai
Chelsea-Middlesbrough klo 22 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)