39-vuotias portugalilaisvalmentaja Marco Silva otti putoamiskurimuksessa olleen Hullin komentoonsa tammikuun alussa ja oli hyvin lähellä onnistua pitämään joukkueen sarjassa. Etenkin Hullin kotivire oli Silvan alaisuudessa yksi koko sarjan parhaista.

Hullille kuitenkin tuli noutaja sen hyydyttyä kalkkiviivoilla ja ensi kaudella joukkue pelaa jälleen Mestaruussarjaa. Manageri Silva ehti kuitenkin kiinnittää suurempien seurojen huomion.

Ainakin Watfordin, Southamptonin ja West Hamin on huhuttu olevan Silvasta kiinnostuneita, mutta Sky Sportsin tuoreimmat tiedot kertovat, että valmentaja lienee palaamassa kotimaahansa.

Silva on matkustanut kauden päätteeksi Portugaliin ja keskustelee Porton kanssa vapaana olevasta valmentajan tehtävästä. Nuno Espírito Santon sopimusta ei jatketa suurseuran jäätyä sarjassa kakkoseksi. Kyseessä oli Portolle jo neljäs perättäinen pokaaliton kausi.

Mikäli Silva pääsee Porton kanssa sopimukseen, tulee hänestä seuralle jo kymmenes päävalmentaja kuluvalla vuosikymmenellä. Pesti on siis ollut hyvin tuulinen.

Porton luotsaaminen takaisin mestariksi olisi kuitenkin varmasti sellainen ponnahduslauta, että ovet olisivat auki vieläkin suurempiin seuroihin. Valmensihan maailman tunnetuinkin portugalilaisvalmentaja José Mourinho Portoa vuosina 2002-2004, juurikin samanikäisenä kuin Silva nyt on.

Hullin kannattajat lauloivat kauden päätöskierroksella läpi ottelun laulua, jossa kehotettiin Silvaa jäämään seuraan. Siitäkin huolimatta, että Hull koki pelissä nöyryyttävän 1-7 -tappion Tottenhamille. Silva ei kuitenkaan luvannut pelinjälkeisessä haastattelussa mitään.

– Minun täytyy pohtia parasta ratkaisua, ei vain seuralle, vaan myös itselleni valmentajana ja omalle uralleni, Hull totesi ja arveli tekevänsä päätöksen tämän viikon keskiviikkoon mennessä.