Päättyneen valioliigakauden aikana Englannin maajoukkueeseenkin nousseesta Michael Keanesta on tullut siirtomarkkinoiden kuuma nimi. 24-vuotias toppari on Manchester Unitedin kasvatti, ja erityisesti juuri Unitedin on uskottu havittelevan vanhaa pelaajaansa takaisin.

Keanen nykyinen seura Burnley ei kuitenkaan ole halukas luottomiehestään luopumaan. Burnley sijoittui Valioliigassa vain hieman putoamisviivan yläpuolelle sijalle 16, ja Keane on tärkeä mies myös tulevan kauden säilymistaisteluissa. Keanen sopimus päättyy kesällä 2018, joten vuoden päästä hän on saatavilla ilman siirtokorvausta.

– Kelataanpa vuosi eteenpäin. Mikä sarjassa säilymisen arvo olikaan? Toiset 120-130 miljoonaa puntaa. Jos vastakkain asetetaan yksi tai kaksi siirtokorvausta ja tuo summa sarjassa pysymisestä, niin tiedän, kumman valitsen, Burnleyn puheenjohtaja Mike Garlick lataa Sky Sportsilla.

– Tärkeintä on, että fanit tietävät, ettei meidän tarvitse myydä yhtään pelaajaa. Meidän täytyy kehittyä omilla ehdoillamme.

– Spekulaatiot ovat osa bisnestä. Ne alkavat, kun joukkue alkaa menestyä ja olla jonkinlainen tekijä Valioliigassa. Ja sellainen me olemme, Garlick uskoo.

Burnley rikkoi kauden 2016-2017 aikana oman siirtoennätyksensä peräti kolme kertaa hankittuaan kesällä Steven Defourin ja Jeff Hendrickin ja tammikuussa Robbie Bradyn. Jättiläisiin verrattuna 32 miljoonan punnan kokonaisinvestoinnit ovat minimaalisen pieniä, mutta pelimerkkejä aiotaan käyttää jatkossa yhä enemmän.

– Siirtosummia ajatellen meillä on enemmän rahaa käytettävissämme nyt kuin viime kaudella. Toivottavasti suurempi kassa tarkoittaa myös, että voimme kehittyä nykytasostamme, Garlick jatkaa.