El-Hadji Diouf on sankari kotimaassaan Senegalissa, mutta Englannissa jalkapallofanit tuntevat hänet yhtenä 2000-luvun kiistanalaisimmista pelaajista.

Muun muassa Liverpoolia, Blackburnia ja Boltonia edustanut Diouf oli pelaajana aggressiivinen. Hän sylki kohti vastustajia ja otti yhteen niin erotuomareiden kuin vastustajienkin kanssa.

– Olen leijona. Olen huono häviäjä, eikä ole väärin olla huono häviäjä. Minussa on luonnetta, ja haluan ihmisten kunnioittavan minua, 36-vuotias Diouf toteaa BBC:n haastattelussa.

Ex-hyökkääjä arvioi, että hänet ymmärrettiin usein väärin Englannin kentillä.

– Olen helppo kohde. On helppo puhua El-Hadji Dioufista, ja annan heidän puhua, mutta sydämessäni tiedän olevani hyvä jätkä. Perheeni tietää, kansani tietää ja maanosani tietää minun olevan hyvä jätkä, ja se on paras asia. Mikään muu ei ole minun ongelmani, hän pohtii.

Diouf myöntää kuitenkin tehneensä typeriä asioita, kun häneltä kysytään, miksi hän sylki vastustajia kohti.

– Ehkä heillä oli tapana sanoa minulle jotakin sellaista, jota en halunnut kuulla. Tein sen, maksoin hinnan, ja nyt se on ohi.

Vuoden 2002 MM-sankari vähättelee kiistaansa Liverpool-ikoni Steven Gerrardin kanssa. Dioufin mukaan molemmat ovat vahvoja persoonia.

– ”Stevie G” oli erittäin hyvä pelaaja. Ihmiset pitävät hänestä Liverpoolissa, mutta hän ei koskaan tehnyt mitään maajoukkueessa. Olen herra El-Hadji Diouf, herra Senegal, mutta hän on herra Liverpool. Senegal on Liverpoolia isompi, ja hänen on tiedettävä se.