[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Burnleyn paluukausi Valioliigassa sujui paremmin kuin moni odotti. Sean Dychen miehistö oli tuomittu materiaaliltaan putoamaan, mutta sarjapaikka säilyi lopulta kuuden pisteen erolla viimeisenä pudonneeseen Hulliin.

Burnley keräsi kokonaisuudessaan kauden aikana 11 voittoa, pelasi seitsemän tasapeliä ja kärsi 20 tappiota. Pistemääräksi kertyi näillä lukemilla 40 pistettä.

Burnleyn kauden huippuhetkiä olivat toisen kierroksen yllätysvoitto Liverpoolista sekä tasapelit Chelseaa ja Manchester Unitedia vastaan. Sarjapaikan säilyttäminen oli alusta alkaen nousijan tavoitteena.

Cupeista FA Cup meni Burnleyn osalta hieman paremmin seuran selvittyä viidennelle kierrokselle. Liigacupissa tie katkesi jo kolmannella kierroksella.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1501673624260{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Tom Heaton

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Tom Heaton oli monien papereissa Valioliigan paras maalivahti kaudella 2016-17. Englantilainen onkin ylivoimaisesti joukkueensa tärkein yksittäinen palanen. Heaton on erinomaisilla reflekseillä varustettu huipputorjuja, joka tuo kokemuksellaan myös tärkeää johtajuutta joukkueeseensa. Jos Burnleylla olisi viime kaudella ollut edes keskiverto valioliigamaalivahti tolppiensa välissä, olisi pisteitä tullut huomattavasti vähemmän.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Sean Dyche eli ”Ginger Mourinho” on toiminut Burnleyn managerina jo vuodesta 2012 saakka. Vaikka joukkue säilyikin Valioliigassa vain niukasti, niin tulee muistaa, että 16. sija on seuran paras pääsarjasijoitus yli 40 vuoteen.

Dychen miehistö oli viime kaudella yllättäen pitkään sarjan parhaimpia kotijoukkueita, mutta loppukaudesta Turf Moorin taikakin alkoi hieman heikentyä. Ensi kaudella valmentajan tärkein tehtävä onkin saada joukkueestaan enemmän irti vieraskentillä, sillä se sai viime kaudella mahdollisesta 57 vieraspisteestä vain 7.

Burnley pelaa perinteistä brittifutista. Erikoistilanteisiin panostetaan, joukkue on vahva ilmassa ja hyökkäykset pyritään päättämään suoraviivaisesti.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sija: 19

Burnley säilyi ensimmäisellä kaudellaan nousun jälkeen. Nyt edessä on kuuluisa ”toinen kausi”, jota pidetään aina erittäin haastavana. Arviomme mukaan sitä se tuleekin Burnleylle olemaan. Jo viime kauden loppu oli joukkueelle todella vaikea, sillä se voitti viimeisestä seitsemästä ottelustaan ainoastaan yhden. Jonathan Walters, Phil Bardsley, Jack Cork ja Charlie Taylor eivät ole sellaisia vahvistuksia, jotka saisivat jo viime kaudella alkaneen laskun kääntymään. Se ei myöskään ole toistaiseksi hankkinut siirtomarkkinoilta laadukasta korvaajaa Michael Keanelle.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Burnley on yksi neljästä joukkueesta, joka on voittanut mestaruuden Englannin neljällä korkeimmalla sarjatasolla.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=46 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Michael Keane (Everton)
Keskuspuolustaja, 24-vuotias

Keane oli kenties Burnleyn viime kauden tärkein pelaaja, jonka lähtö jättää todella ison aukon paikattavaksi. Puolustaja suoritti tasaisen varmasti ja urakoi 35 sarjapeliä joukkueen avauksessa. Suuri siirtokorvaus kuitenkin tuo rahaa korvaajan etsintään.

Kuva: Getty Images

Michael Kightly (Southend Utd)
Vasen laituri, 31-vuotias

Kightly ei juurikaan viime kaudella enää Burnleyssä pelannut. Laituri nähtiin kentällä vain viidessä sarjaottelussa. Kokenut englantilainen vietti osan kaudesta Mestaruussarjassa Burtonissa, jonka riveissä mies iski neljä maalia.

Kuva: Getty Images

Joey Barton (Seuraton)
Keskikentän keskusta, 34-vuotias

Pahan pojan maineessa oleva Barton tuli Burnleyyn vasta kevätkaudesta saatuaan edellisen vuoden lopulla potkut Glasgow Rangersista. 12 sarjaottelussa avannut puolustava keskikenttäpelaaja oli runkopelaajan roolissa ja sai tehtyä yhden maalinkin.

Barton kuitenkin syyllistyi Skotlannissa vedonlyöntivilppiin, joka asetti englantilaisen myös Valioliigassa pitkään kilpailukieltoon (lue lisää). 34-vuoden iässä ura on nyt todennäköisesti ohi.

Kuva: Getty Images

George Boyd (Sheffield Wednesday)
Oikea laituri, 31-vuotias

Boyd oli hyökkäyksen, joka paikan höylä, joka putosi monesti laidoillekin. Viime kaudellakin minuutteja avauksessa kertyi 33 pelissä, joissa maaleja syntyi kaksi kappaletta.

Rouwen Hennings (Fortuna Düsseldorf)
Keskushyökkääjä, 29-vuotias

Tenday Darikwa (Nottingham Forest)
Oikea laitapuolustaja, 25-vuotias

Paul Robinson (Eläkkeelle)
Maalivahti, 37-vuotias

George Green (Seuraton)
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja, 21-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1500124634588{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jack Cork (Swansea)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 28-vuotias

Cork tuo johtajuutta Swansean keskikentän pohjalle. Kantoi viime kaudella Joutsenien kapteeninnauhaa runkoroolissa. Monipuolinen työmyyrä. Vahvuutet syötönkatkoissa, joita viime kaudella 1,9 per peli.

Kuva: Getty Images

Jonathan Walters (Stoke)
Oikea laituri, 33-vuotias

Waltersia voi kuvailla sanalla taistelija. Irlantilainen antaa aina kaikkensa kentällä ja hän oli myös suuri fanisuosikki Stoken kannattajien keskuudessa. Ilmatilassa vahva puurtaja voi pelata molemmilla laidoilla tai kärjessä. Viime kaudella neljä maalia Valioliigassa.

Kuva: Getty Images

Charlie Taylor (Leeds)
Vasen laitapuolustaja, 23-vuotias

Taylor ei ole pelannut koskaan urallaan Leedsin ulkopuolella. 23-vuotias laitapuolustaja aloitti seurassa yhdeksän vuotiaana ja oli viimeiset kolme kautta Mestarussarjassa avauksen vakiokalustoa. Voi pelata myös keskikentän laidalla.

Kuva: Getty Images

Phil Bardsley (Stoke)
Oikea laitapuolustaja, 32-vuotias

Bardsley voi pelata puolustajana molemmilla laidoilla. 32-vuotiaalta englantilaiselta löytyy useamman vuoden kokemus Valioliigasta Stoken ja Burnleyn paidasta. Hyvä vaihtoehto rotaatioon.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]