Sarjakärki Chelsea otti 4-2 -voiton paikalliskilpailijansa Tottenhamin vieraana viikonlopun Valioliiga-kierroksen ensimmäisessä ottelussa. Ottelusta ei puuttunut vauhtia taikka vaarallisia tilanteita, vaan se tarjosi katsojilleen viihdettä koko rahan edestä.

Ottelun hahmo oli Chelsean keskikenttämies Juan Mata. Mata teki kaksi maalia sekä tarjosi komean syötön Chelsean viimeiseen maaliin.

Ensimmäinen puoliaika meni enimmäkseen Chelsean hallinnassa. Chelsea menikin johtoon ottelun 17. minuutilla Gary Cahillin voimakkaalla laukauksella.

Toisella puoliajalla Tottenham heräsi ja teki kaksi maalia lyhyen ajan sisään. Ensiksi William Gallas tasoitti ottelun puskemalla pallon verkkoon Jan Vertonghenin keskityksestä. Gallasille maali oli ensimmäinen kolmeen vuoteen, sekä ensimmäinen Tottenhamin riveissä. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Jermain Defoe vei Tottenhamin 2-1 johtoon. Chelsea tasoitti ottelun kymmenen minuuttia myöhemmin Matan tekemällä osumalla.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Gallas sai luvan toimia Tottenhamin epäonnensoturina antaen harhasyötön Matan viimeistelemään 3-2 -voittomaaliin. Daniel Sturridge viimeisteli lisäajalla loppulukemiksi 4-2.

Chelsea pysyy voitollaan sarjakärjessä 22 pisteellään. Eroa takana oleviin Manchesterin seuroihin on kuusi pistettä. Tottenham on kuudentena 14 pisteellä.