PlääkätArsenalin manageri Arsène Wenger toivoo, että pelaajat alkaisivat antamaan verinäytteitä taistelussa dopingia vastaan.

Nykyisin vain satunnaiset pelaajat joutuvat antamaan virtsanäytteitä harjoituksien tai otteluiden yhteydessä. Wenger sanoo, että iso määrä urheilun legendoja ovat itseasiassa huijareita. Hän haluaa jalkapallon maineen olevan tältä osin puhdas.

”Rehellisesti puhuen, meillä ei ole tarpeeksi doping-testausta. On erittäin vaikea uskoa, että meillä on 740 pelaajaa MM-kilpailuissa ja kaikki olisivat puhtaita. Matemaattisesti todennäköisyys on pieni”, laukoo Wenger Guardianin haastattelussa.

Ranskalaismanageri näkee myös muita etuuksia verinäytteiden ottamisessa nykyisten virtsanäytteiden sijaan: ”Joskus pelaajien pitää odotella useita tunteja virtsanäytteen takia, joten veri olisi paljon nopeampi ja parempi tapa testeihin”.

Wenger toivoo, ettei doping ole Englannissa mikään ongelma, mutta tahtoisi silti tiivistää ja kehittää testausta. Hänen mukaansa Uefa olisi valmis tekemään testejä, mutta ei voi aloittaa niitä, koska ”kaikki eivät testejä hyväksy”.

Arsenalia toista vuosikymmentä luotsannut Wenger myös ihmettelee Madridissa käytävää oikeudenkäyntiä tohtori Eufemiano Fuentesia vastaan. Fuentes on tunnustanut pyörittäneensä doping-rinkiä, johon kuuluu useita lajeja, mutta oikeudessa keskitytään vain ja ainoastaan pyöräilyyn.

”Olen aina uskonut, että huijausta on paljon jalkapallossa ja ettemme ole tarpeeksi vahvoja taistelemaan vastaan… emme dopingia, lahjottuja tuomareita, emmekä järjestettyjä otteluita vastaan”, toteaa Wenger.