José Mourinho on Manchester Unitedin uusi manageri. Portugalilaisvalmentaja ja United solmivat kolmivuotisen sopimuksen. Sopimukseen sisältyy optio, jonka myötä Mourinhon pestiä voidaan jatkaa ainakin vuoteen 2020 asti. Seura vahvistaa tiedon verkkosivuillaan.

United antoi aikaisemmin potkut hollantilaismanageri Louis van Gaalille.

Mourinho on yksi maailman tunnetuimmista jalkapallovalmentajista. 53-vuotias portugalilainen nousi suuren yleisön tietoisuuteen FC Portossa, jonka hän johdatti yllättäen Mestarien liigan voittoon kaudella 2003-04.

Portosta tie vei Chelseaan, jossa hän pääsi juhlimaan Valioliiga-mestaruutta kahdella ensimmäisellä kaudellaan. Lontoolaisseura voitti Mourinhon komennossa myös FA Cupin ja Liigacupin kahdesti.

Kaudet 2008-10 hän valmensi italialaista Internazionalea. Palkintokaappiin tuli täytettä muun muassa kahden Serie A -mestaruuden ja Mestarien liigan voiton myötä. Italiasta Mourinho siirtyi Real Madridin päävalmentajaksi. Portugalilaisvalmentaja onnistui voittamaan mestaruuden myös Espanjassa.

Mourinho teki paluun Chelseaan kesällä 2013. Ensimmäinen kausi oli pokaaliton, mutta toisella kaudellaan Chelsea pääsi juhlimaan sekä Valioliigan että Liigacupin voittoa. Kolmas kausi käynnistyi hallitsevan mestarin osalta vaisusti. Lontoolaisseuran ja Mourinhon yhteistyö päättyi viime joulukuussa ”yhteisymmärryksessä”.

Mourinho tunnetaan taktisesti vahvana valmentajana. Portugalilaisvalmentaja pyrkii useasti voittamaan keskikentän joukkueelleen – tästä syystä hänen kenttämuodostelmissaan on useasti kolme keskikentän keskustan pelaajaa. Mourinhon joukkueet ovat tyypillisesti vahvoja puolustussuuntaan, mutta vastaiskut käynnistyvät tilaisuuden tullen erittäin nopeasti ja tehokkaasti.