Chelsea on juhlinut Ison-Britannian jalkapallomestaruutta yhteensä viisi kertaa, joista neljä Valioliigan aikakaudella. Ylenpalttisesti seuran kannattajat eivät siis ole mestaruushumua saaneet maistaa.

Hieman erikoista on kenties se, että Chelsea tuppaa voittamaan mestaruuksia aina niinä vuosina, kun Yhdistyneissä Kuningaskunnissa pidetään parlamenttivaalit. Kuvio on toistunut vuosina 2005, 2010 ja 2015. Ainoastaan kausi 2005-2006 on säännön vahvistava poikkeus, sillä tuolloin ei Englannissa parlamenttia valittu.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Chelsea have won the title in each of the last three years where there has been a general election in the UK (2005, 2010, 2015). Premier

No, kuinkas sattuikaan? Chelsea johtaa tällä hetkellä Valioliigaa neljän pisteen erolla Tottenhamiin, kun sarjaa on pelaamatta kuusi kierrosta. Juuri sopivasti tiistaina Ison-Britannian pääministeri Theresa May ilmoitti, että saarivaltiossa järjestetään kesäkuussa ennenaikaiset parlamenttivaalit. Alun perin seuraavien vaalien piti olla edessä vasta vuonna 2020.

Saatiinko tässä viimeinen naula Tottenhamin arkkuun ja sinetti Chelsean mestaruudelle? Onko Theresa May jopa itse Chelsean kannattaja? Ja kuka vielä väittää, etteikö politiikan ja urheilun välillä olisi mitään yhteyttä?