Englannin maajoukkueen päävalmentajana vuosina 2001-2006 toiminut Sven-Göran Eriksson kertoi haastattelussaan Mirror Sportsille muun muassa Englannin huonosta arvokisamenestyksestä ja yhdestä 2000-luvulla todella paljon puhuttaneesta parivaljakosta. Sekä Steven Gerrard että Frank Lampard tuntuivat olevan seurajoukkueidensa paidassa lähes ylivoimaisia pelaajia, mutta kun heitä peluutettiin yhdessä maajoukkueessa, ei kumpikaan ollut enää omalla tasollaan.

Gerrardin ja Lampardin yhteistyöstä vitsaillaan yhä tänäkin päivänä, mutta Erikssonin mielestä kaksikko ei pelannut niin huonosti yhdessä kuin väitetään.

– Minun aikanani he pelasivat yhdessä lähes jokaisessa ottelussa. Hävisimme vain yhden pudotuspelin [varsinaisella peliajalla] viiden ja puolen vuoden aikana.

– Isoissa turnauksissa hävisimme rangaistuspotkukilpailuissa kahdesti ja kerran Brasiliaa vastaan. Mielestäni he pärjäsivät hyvin.

Isoista turnauksista ”Svennis” nosti esiin sekä vuoden 2004 EM-kisat että vuoden 2006 MM-kisat.

– 2004 ja 2006 katsoimme Tord [Gripin] kanssa ympärillemme ja emme nähneet kovin montaa meitä parempaa joukkuetta. Ajattelin, että meillä on mahdollisuus.

– Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että meidän olisi pitänyt voittaa Saksan MM-kisat 2006.

Kyseisissä kisoissa Englannin kohtaloksi koitui jälleen kerran rangaistuspotkukilpailu. Ottelun varsinaiselta peliajalta muistetaan varsinkin Wayne Rooneyn saama suora punainen kortti.

– Olimme silloin epäonnekkaita, koska Rooney ajettiin kentältä ulos. Pelasimme yli 30 minuuttia yhden miehen alivoimalla. Se ei ole helppoa tuolla tasolla.

Varsinaisella peliajalla Englanti oli luonut paremmat maalintekopaikat, mutta osumia ei nähty kumpaankaan päähän.

Rangaistuspotkukilpailussa Portugali oli parempi 3-1-lukemin.