Mohamed Salah pelaa elämänsä kautta.

25-vuotias laitahyökkääjä on paukuttanut Liverpoolille jo 14 maalia 19 ottelussa, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Tällä hetkellä Chelseassa saatetaan katsella Liverpoolin suuntaan hieman kaihoisasti. Salah kun oli jo Chelsean hyppysissä. Lontoolaisseura osti egyptiläisen Baselista talvella 2014. Hinta oli tuolloin 16,5 miljoonaa euroa.

Salah sai vuoden aikana Chelseassa vyölleen vain 19 ottelua, joissa syntyi ainoastaan kaksi maalia. Talvella 2015 mies lainattiin loppukaudeksi Fiorentinaan. Seuraavan kauden Salah pelasi lainalla AS Romassa, joka osti hyökkääjän kokonaan itselleen kesäällä 2016. Hinta: 15 miljoonaa euroa.

Salah pelasi nappikauden Italiassa ja palasi Englantiin viime kesänä. Nyt hinta oli jo ihan toista luokkaa, sillä Pool maksoi miehestä 42 miljoonaa euroa.

– Hän on ihan huippuluokan pelaaja, Salah’n entinen pelikaveri Chelseasta – Eden Hazard – sanoi Sky Sportsin mukaan.

Samaan hengenvetoon Hazard piikitteli José Mourinhoa, joka valmensi Chelseaa kesästä 2013 joulukuuhun 2015.

– Hän ei saanut mahdollisuutta Chelseassa. Ehkä se johtui valmentajasta, ehkä muista pelaajista. En tiedä sitten.

– Hän on laatupelaaja, mutta siihen aikaan meillä oli minun lisäkseni Willian ja Oscar. Tilanne oli hänelle [Salah] vaikea.

Salah kohtaa vanhan seuransa huomenna, kun Liverpool isännöi Chelseaa.

– Hän on fantastinen hyökkääjä ja tällä kaudella hän on iskenyt paljon maaleja. On aina mukavaa pelata ystäviä vastaan, mutta Liverpoolissa on muitakin kuin Salah. Heillä on paljon laatupelaajia.

– Moni meidän [avauksen] pelaajistamme ei pelannut keskiviikkona [Mestarien liigassa Karabahia vastaan]. Minäkin pelasin vain 60 minuuttia, ja N’Golo Kantékin otettiin vaihtoon. Olemme siis tuoreita lauantaina, vaikka pelistä tulisi tasainen.