Tottenham murskasi Stoken Valioliigan klo 17 televisio-ottelussa peräti 5-1.

Spursin lisäksi myös muut kotijoukkueet olivat vahvoilla, sillä tasapelin pelannut Bournemouth oli ainoa pisteille päässyt vierasjoukkue ennen illalla pelattavaa Newcastle-Leicesteriä.

Tottenham-Stoke-ottelun kulku

Ottelun avausmaali syntyi hieman yllättäen. Tottenham ei ollut luonut vielä ensimmäistäkään vaarallista maalintekopaikkaa, mutta lontoolaisjoukkueella oli onni myötä. Son Heung-minin keskitys kimposi Kurt Zoumasta etutolpalle, josta se kimposi Ryan Shawcrossin kautta omaan maaliin.

Vain hetkeä myöhemmin Son johdatti Tottenhamin vaarallista ylivoimahyökkäystä ja joukkueella oli erinomainen sauma siirtyä 2-0-johtoon. Etelä-Korean maajoukkuemiehen ratkaisu oli kuitenkin laukoa itse ja tämän Jack Butland selvitti helposti.

Maali selvästi piristi Tottenhamia, mutta Stoke onnistui pitämään lukemat tauolle mentäessä 1-0:ssa, vaikka Harry Kane pääsi muun muassa läpiajoon reilut viisi minuuttia ennen puoliaikaa.

Toinen puoliaika

Heti toisen puoliajan alussa ottelu ratkesi kotijoukkueelle. Ensin Dele Alli syötti aktiivisesti pelanneen Sonin läpiajoon. Tällä kertaa hänen viimeistelynsä oli laadukas ja peliväline meni varmasti verkon perukoille.

Vain hetki 2-0-maalin jälkeen Spurs jatkoi painostamistaan ja sai jälleen palkinnon. Ben Davies tarjoili Kanelle nappikeskityksen ja hän puski pallon vastustamattomasti nurmen kautta maaliin.

Pienimuotoisen kuivan kautensa päättänyt Kane ei onnistumisensa jälkeen tyytynyt vain yhteen maaliin, vaan viimeisteli hetkeä myöhemmin illan toisensa ja joukkueensa neljännen täysosuman. Maali tuli tarkalla vasemman jalan laukauksella noin 20 metristä nopean hyökkäyksen päätteeksi.

131 - Only Alan Shearer (113) has reached 90 Premier League goals in fewer matches than Harry Kane (131). Chase.

Kymmenen minuuttia edellisestä maalinteossa onnistui Tottenhamin peliä hienosti keskikentällä rytmittänyt Christian Eriksen. Tanskalainen pääsi läpiajoon Sonin hienon esityön jälkeen ja sijoitti pallon ohi voimattoman Jack Butlandin, joka pelasi lukemista huolimatta kelpo ottelun.

Pientä lohtua Stoken synkkään iltaan tuli kymmenen minuuttia ennen loppua kulmapotkusta, kun ottelun avausmaalin omaan päähän tehnyt Shawcross puski 5-1-loppulukemat Hugo Llorisin heikon vastaantulon seurauksena.

Muut tulokset

Klo 14:30

West Ham 1-0 Chelsea
6′ Arnautovic

Klo 17:00

Burnley 1-0 Watford
45′ Arfield

Crystal Palace 2-2 Bournemouth
41′ Milivojevic 10′ Defoe
44′ Dann 45+3′ Defoe

Huddersfield 2-0 Brighton
12′ Mounie
43′ Mounie

Swansea 1-0 West Brom
84′ Bony

Tottenham 5-1 Stoke
21′ Oma maali 80′ Shawcross