Arsenalin loukkaantumistilanne on ollut tällä kaudella paljon edelliskausia myönteisempi. Santi Cazorla on joukkueen ainoa pitkäaikaispotilas ja useissa otteluissa Arsène Wenger on päässyt valitsemaan kokoonpanonsa jota kuinkin parhaasta mahdollisesta miehistöstään.

Kokenut ranskalaismanageri nimeää kaksi keskeistä syytä parantuneeseen terveystilanteeseen. Ensimmäinen näistä on joukkueen päätyminen täksi kaudeksi Eurooppa-liigaan Mestarien liigan sijasta. Lohkovoitto ”torstailiigassa” heltisi niinsanotulla kakkosmiehistölläkin. Muun muassa Mesut Öziliä, Alexandre Lacazettea ja Laurent Koscielnya ei ole Eurooppa-liigassa toistaiseksi nähty.

Toinen tärkeä tekijä on pelaajien yksilöllisyyden korostaminen.

– Opimme myös enemmän yksilöistä. Meilllä on syvempi analyysi kunkin pelaajan viime kaudesta: siitä, loukkaantuiko hän, kuinka monta peliä hän pelasi kolmessa viikossa ja kuinka monta loukkaantumisensa jälkeen. Pelaajien loukkaantumishistoriasta voi oppia, milloin lepuuttaa ja milloin peluuttaa häntä, Wenger kertoo Arsenalin kotisivuilla.

– Kyse on harjoituskuorman sovittamisesta yksilöiden historiaan. Kun pelaamme kolmen päivän välein, heikennämme pelaajiamme. Kun lepuutamme heitä, heidän fyysistä kuntoaan voidaan kohentaa. Sen jälkeen he ovat vähemmän haavoittuvia.

Lähde: Evening Standard