Brittikentillä jatkuu tulevana viikonloppuna perinteinen FA Cup. Puolivälieräkierroksen avaa lauantaina kahden valioliigaseuran kohtaaminen, kun Swansea isännöi Tottenhamia.

Tottenham menetti Harry Kanen sairastuvalle viime viikonloppuna, kun se kohtasi Valioliigassa Bournemouthin. Sairasloma on alustavasti neljän viikon mittainen.

– Kuulostaa totta kai pahalta ajatellen ”Spursia”, mutta onneksi hän on vain neljä viikkoa sivussa. Pitää myös katsoa isoa kuvaa. Pelejä on ollut paljon ja hänkin on pelannut paljon. Kun mitään vakavaa ei ole rikki, niin oikealla treenaamisella, voi olla, että huili voi poikia tulevan kesän MM-kisoissa tiettyä hyvää voimavaraa Harrylle, ennakoi Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen Valioliiga.comille.

– Kenellekään ei ikinä toivota loukkaantumisia, mutta fiksulla käsittelyllä hän voi olla loppukevään ja kesän vielä paremmassa iskussa, Rautiainen jatkaa.

Yksi Kanen potentiaalinen korvaaja maalisarakkeiden täyttäjäksi voi olla hyvässä iskussa viime aikoina ollut eteläkorealainen Heung-Min Son.

– Son on liekeissä, vaikka ei olekaan pelityyliltään samanlainen kuin Kane. Katsotaan, laitetaanko hänet pelaamaan. Hei, iloinen mies Etelä-Koreasta, verkot tötterölle!

Tottenham on voittanut cupin kahdeksan kertaa. Viimeksi Spurs nosti kannua vuonna 1991, ja manageri Mauricio Pochettinolta odotetaan hiljalleen jo pokaalia. Mestareiden liigasta seura putosi.

– Diggaan Pochettinoa ja hänen jämäkkyyttään. Hän ei turhia selittele, ja tykkään siitä. He pelaavat futista, vaikka päästivätkin Juventus-pelin käsistään. Se olisi pitänyt klaarata, Rautiainen sanoo.

– Tottenhamilla on Harryt ja muut, he ovat 23-26-vuotiaita ja aika lentää. He eivät halua pelata pelkästä kunniasta ja siitä, että päästään neljän sakkiin ja Mestarien liigaan. Siellä on sen tason jätkiä, että he haluavat voittaa jonkin pokaalin!

Swansea-Tottenham pelataan lauantaina kello 14.15. Ottelu tulee suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalta ja Viaplay-palvelusta.

Juho Hirvonen