Arsenaliin vuoden mittaisella sopimuksella Juventus-uransa jälkeen siirtynyt Stephan Lichtsteiner on uusien aikojen edessä; peliaikaa ei ole Unai Emeryltä irronnut. Toki oli alun alkaenkin selvää, että sveitsiläiskonkari tuli seuraan lähinnä kirittämään saman pelipaikan Héctor Belleríniä.

Seitsemän Serie A: n mestaruutta ja neljä Italian cupia edellisessä työpaikassaan voittanut 34-vuotias tuntee edelleen olevansa vedossa.

– Pelkästään suorituksista kerättyn datan perusteella minulla on 28-vuotiaan fysiikka.

Hermot eivät vielä peliajan puutteessa ole menneet. Päivastoin, kokemus tuo malttia.

– On aika epätavallista minulle istua penkillä. Kolme ottelua perättäin, minulle ei ole koskaan käynyt näin. Kun on saavuttanut urallaan paljon, odottaa itseltään hyviä suorituksia, ja luonnollisesti haluaa pelata. Mutta tiedän myös, että niitä pelejä on kyllä luvassa.

– Halusin jatkaa isossa seurassa, saada vielä vaativia haasteita kovassa liigassa. Tiesin tarkkaan jo alusta saakka, että joudun kovaan taisteluun peliajasta Héctorin kanssa.

Kun sen aika on, Lichtsteiner aikoo lopettaa kertarysäyksellä.

– Yksittäiset askeleet alaspäin eivät ole minun juttuni. Jos joudun myöntämään, etten enää pysty pitämään viime vuosien tasoa, sitten on aika antaa periksi. Siinä vaiheessa en luovu vain maajoukkuepaikasta, vaan päätän koko urani.

Arsenal aloittaa Eurooppa-liigan ottelunsa FC Vorsklaa vastaan 20. syyskuuta, viimeistään tuolloin sveitsiläisen saattaisi uskoa nousevan avauskokoonpanoon.

Lähde: Daily Mail