Valiocast ruotii tuttuun tapaan englantilaisen futiksen kuumimpia puheenaiheita.

Tällä viikolla jaettiin FIFA:n vuoden parhaalle pelaajalle ojennettava The Best -palkinto. Siispä siitä tarjoilevat omat näkemyksensä myös Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila ja toimituksen esimies Jaakko Perttilä.

– Tässä alkaa varmaan jo jalkapallon seuraaja mennä hämilleen, kun näitä palkintoja jaetaan niin usein. Ja millä ihmeen perusteella näitä jaetaan? Laurila sanoo.

– Oma mielipide on se, että [Lionel] Messi on maailman paras jalkapalloilija, mutta jalkapalloilijoita on vaikeaa verrata.

– Tämähän on aika pitkälti sirkusta. Kun [Cristiano] Ronaldo vielä pelasi Real Madridissa, politikointi Real Madridin ja Barcelonan välillä alkoi yleensä heti, kun edellinen palkinto oli jaettu, Perttilä tuumaa.

– Se kertoo aika paljon politikoinnista, että Ronaldon äänestyskäyttäytymisen perusteella Messi ei ole koskaan ollut maailman TOP 3 -pelaaja.

Mitä jos ihmiset eivät saisikaan äänestää?

– Pitäisikö siirtyä sellaiseen, että annettaisiin Optan tai jonkun muun tilastopalvelun päättää paras pelaaja? Laurila heittää kysymyksen ilmoille.

Tuoreen jakson aiheet

  1. Colchesterin voitto Spursista (0:51 alkaen)
  2. Valioliigan keskikastin nousu (5:55)
  3. The Best -palkinnon järki (17:57)
  4. Seuraa tätä: Man United-Arsenal (26:43)

Kuuntele Valiocastin tuore jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifyssa sekä Soundcloudissa, jonne pääset tästä.