Englannin maajoukkueen ja Arsenalin entinen hyökkääjä Ian Wright sanoo, että media on osoittanut kunnioituksen puutetta Afrikan mestaruusturnausta kohtaan negatiivisella uutisoinnillaan kisoihin liittyen.

Kamerunissa pelattava Afrikan mestaruusturnaus järjestetään 9. tammikuuta – 6. helmikuuta. Valioliigasta on lähdössä kisoihin monta nimekästä pelaajaa, kuten Liverpoolin Mohamed Salah (Egypti) ja Sadio Mané (Senegal), mutta Englannissa pelit jatkuvat kisojen aikaan normaalisti.

[readmore from=Afrikan-mestaruusturnaus]

Wrightin mukaan uutisointi Afrikan mestaruusturnauksesta on ”rasismin sävyttämää”.

– Onko olemassa turnausta, jota kunnioitetaan yhtä vähän Afrikan mestaruusturnausta? kommentoi Wright Instagramissa.

– Ei ole suurempaa kunniaa kuin edustaa omaa maataan.

– Pelasimme EM-kisat kymmenessä maassa keskellä pandemiaa, eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Mutta se on ongelma, kun Kamerun isännöi turnausta yksin.

– [Afrikkalaisilta] pelaajilta kysytään, aikovatko he kunnioittaa maajoukkuekutsujaan [vai jäädä seurajoukkueisiinsa turnauksen ajaksi]. Kuvitelkaa, jos Englannin maajoukkuepelaajalta kysyttäisiin tuollaista. Voitteko kuvitella, millainen kohu siitä syntyisi?

Myös Crystal Palacen manageri Patrick Vieira vaatii Afrikan mestaruusturnaukselle lisää kunnioitusta. Palacelta kisoihin ovat lähdössä Cheikhou Kouyaté (Senegal), Wilfried Zaha (Norsunluurannikko) ja Jordan Ayew (Ghana).

– Kunnioitan ja ymmärrän pelaajien intohimoa ja kuinka tärkeää on mennä edustamaan maataan, joten en koskaan estä ketään pelaajaa lähtemästä Afrikan mestaruusturnaukseen, sanoi Vieira BBC:n mukaan.

– Uskon, että turnausta on kunnioitettava enemmän, koska se on yhtä tärkeä kilpailu kuin EM-kisat.