Liverpool pelaa Mestarien liigan kaksiosaiset välierät La Liga -joukkue Villarrealia vastaan. Sekä manageri Jürgen Kloppia että kapteeni Jordan Hendersonia muistutettiin keskiviikon ensimmäistä osaottelua ennakoineessa presstilaisuudessa siitä, kuka espanjalaisten teknisellä alueella viittilöi.

Unai Emery muistetaan vähemmän onnistuneesta jaksostaan Arsenalissa, mutta myös melkoisena europelien velhona. Myös lontoolaisten luotsina toimiessaan hondarribialainen ylsi Eurooppa-liigan loppuotteluun, mutta poikkeuksellisesti tuolla kertaa hävisi sen. Neljään otteeseen kyseinen pokaali on päätynyt Emeryn valmentamalle joukkueelle. Vuonna 2016 loppuottelussa Sevillan käsittelyssä kukistui juuri Liverpool.

– En ole muistellut sitä peliä aikoihin, Klopp sanoi.

– Sinä iltana sanoin joukkueelle että uskon meidän nousevan. En tietenkään tiennyt mitä edessä tuli olemaan, mutta sanoi meidän palaavan vahvempina – ja niin teimme.

Maanosan kakkoskisan finaalitappiota seurasi kolme vuotta myöhemmin Mestarien liigan voitto.

– Se oli jonkun erityisen alku, muistelee tappion jälkeisiä tunnelmia Henderson.

– Menimme päät painuksissa hotellille, valmiina menemään pettyneinä suoraan huoneisiimme. Manageri halusi kuitenkin kaikki alakerran baarialueelle. Uskon hänen tienneen, että alkamassa on jotain erityistä. Seuraavina vuosina opimme hänen olleen oikeassa.

Lähde: BBC