Everton hukkasi sunnuntaina mahdollisuuden varmistaa sarjapaikkansa ensi kaudeksi, kun se hävisi Brentfordille kotonaan 2-3, mutta Valioliigassa säilyminen on yhä Toffeesin omissa käsissä.

Sunnuntaina Everton hukkasi johtonsa kahdesti, ja kaksi sen pelaajaa ajettiin suoralla punaisella kortilla suihkuun.

Dominic Calvert-Lewin vei kotijoukkueen johtoon 10. minuutilla, mutta vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin Jarrad Branthwaite sai punaisen kaadettuaan Ivan Toneyn alimpana puolustajana ja vieden siten tältä ilmeisen maalintekopaikan.

Brentford tuli tasoihin 37. minuutilla Seamus Colemanin omalla maalilla, mutta Everton meni vielä ennen taukovihellystä johtoon Richarlisonin rangaistuspotkuosumalla. Vierasjoukkue kiri kuitenkin toisella jaksolla uudestaan rinnalle ja lopulta ohi Yoane Wissan ja Rico Henryn maaleilla.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Hieman ennen varsinaisen peliajan päättymistä Salomón Rondón sai vielä punaisen kortin taklattuaan nappulat edellä Henryä nilkoille. Rondón ehti olla kentällä vain neljä minuuttia ennen kentältäpoistoaan.

Everton on Valioliigassa 16. sijalla, kahden pisteen päässä putoamisviivasta. Sillä on pelaamatta vielä kaksi ottelua, joista sille riittää yksi voitto sarjapaikan säilyttämiseen.

Toffeesin päävalmentaja Frank Lampard oli toiveikas sunnuntain ottelun jälkeen, vaikka harmittelikin tulosta.

– Me tiesimme, että voitto olisi turvannut sarjapaikkamme, kommentoi Lampard BBC:lle.

– Ottelun ensimmäinen osuus oli mahtavaa peliä meiltä. Tasakentällisillä olimme mahtavia. En nähnyt siinä pisteessä mitään muuta kuin voiton, mutta punainen kortti muutti pelin.

– Tämä on meidän käsissämme, joten haluamme tehdä tilannekatsauksen tänä iltana. Jos voitamme torstaina, olemme ensi kaudella Valioliigassa. Uskon näihin pelaajiin ja kannattajiin, että he tulevat paikalle samalla asenteella kuin tänäänkin.

Lampardin mukaan Evertonille olisi pitänyt viheltää pilkku juuri ennen Branthwaiten punaista korttia, kun Kristoffer Ajer repi Richarlisonia paidasta rangaistusalueella.

– Se on rike missä tahansa kohtaa kenttää. En tiedä, onko ”selkeä ja ilmeinen” -fraasi vielä käytössä, mutta minusta se on potaskaa. Tuomio on joko oikein tai väärin.

– Onko paidasta vetäminen rike? Kyllä. Tapahtuiko se rangaistusalueella? Kyllä. Sitten se on pilkku.

Everton kohtaa kauden viimeisissä sarjapeleissään Crystal Palacen torstaina kotonaan ja Arsenalin sunnuntaina vieraissa.