Manchester Cityn kapteeni İlkay Gündoğan lähtee nykyisestä seurastaan kuunvaihteessa. Hän liittyy Espanjan liigassa pelaavan Barcelonan vahvuuteen. Maanantaina ilmestyneessä The Players’ Tribunen haamukirjoitetussa artikkelissa Gündoğan paljastaa, että syy ratkaisulle on inhimillinen: katto oli Cityssä saavutettu.

– Nauroimme joka päivä, mikä on harvinaista jalkapallossa. Täytyy todella kiittää vaimojamme ja kumppaneitamme siitä, että he toivat meitä yhteen niin ahkerasti tällä kaudella. He järjestivät paljon grillijuhlia ryhmächatissä, ja sillä oli iso vaikutus, Gündoğan aloittaa.

– Tämä on ollut tiivein joukkue, jossa olen koskaan ollut mukana, ja luulen, että se on yksi syy, miksi onnistuimme vihdoin nostamaan Mestarien liigan pokaalin.

Maha tuli niin sanotusti täyteen. Gündoğan ei tiennyt varmaksi, miten asennoitua ensi kauteen, jos hän olisi jäänyt Manchesteriin.

– Triplan ja hulppean mestaruusparaatin jälkeen ajattelin itsekseni: Olisivatko asiat voineet lutviutua paremmin? Olisinko voinut saavuttaa jotain enemmän? Olisiko joku voinut käsikirjoittaa jotain vielä täydellisempää? Ja vastaus oli: Ei [olisi] voinut.

– Yksi vaikeimmista puheluista oli se, kun minun täytyi soittaa Pepille (Guardiola) [ja] kertoa, että lähden. Pystyin sanomaan vain kiitos.

Lähde: The Players’ Tribune

Lue myös: