Liverpool koki kauden avaustappionsa lauantaina.

Tottenham voitti Liverpoolin hyvin vauhdikkaassa ottelussa lopulta maalein 2-1. Liverpool pelasi valtaosan ottelusta vajaamiehisenä ja lisäksi joutui toisella jaksolla kahden miehen vajaalle. Ottelun ratkaisu nähtiin lisäajan lopussa, kun Joël Matip ohjasi pallon omaan maaliin.

Liverpool-leirissä suututtiin oikein toden teolla ottelun tuomaritoiminnasta – ja syystäkin. VAR hylkäsi avausjaksolla Luis Díazin maalin paitsiona, vaikkei kolumbialaispelaaja ollut tilanteessa paitsiossa. Englannin erotuomarijärjestö pahoitteli jo ottelun aikana suurta virhettä.

Liverpoolin avainpelaajiin lukeutuva Virgil van Dijk otti tapaukseen kantaa lehdistön edessä.

– Olen menettämässä uskoani. Tätä on vaikea sanoa. VAR:n pitäisi olla täysin selkeä päätöstensä suhteen. Näin hidastukset. Mielestäni televisiokuvassa ei näkynyt kentälle piirrettyjä viivoja. Se on outoa. En tiedä, kuka oli VAR-huoneessa tekemässä tätä päätöstä. Tämä ei ole hyvä juttu. Se ei näytä hyvältä, mutta tällaista tämä on. Hävisimme, van Dijk summasi.

Liverpool oli tasapelipisteessä kiinni aina viimeisille sekunneille asti, mutta Matipin oma maali koitui joukkueen kohtaloksi.

– Tiedän sen olevan vaikeaa topparina. Jos pallo keskitetään ja se tulee pienen pompun kanssa, on sitä aina vaikea purkaa. Nyt se meni maaliin ja ikävä kyllä sellaista voi tapahtua. Matip on täysin ok. Hän on hyvä ystäväni ja tiedän, että hän tulee olemaan ok asian kanssa, van Dijk vakuutti.

LUE MYÖS: Tottenhamin ja Liverpoolin huippuottelusta ei draamaa puuttunut – kyseenalaisesti hylätty maali, kaksi punaista ja lisäajan ratkaisu

Jürgen Kloppilta suorat sanat: ”En ole koskaan nähnyt yhtä epäreilua ottelua”

Erotuomarijärjestö myönsi suuren virheen Tottenhamin ja Liverpoolin välisessä ottelussa

Tottenhamin ja Liverpoolin pelaajat kuittailevat toisilleen julkisesti somessa: ”Painu kotiisi itkemään”

Huima paljastus: Tässä on syy, miksi Liverpoolin johtomaali hylättiin Tottenhamia vastaan