Juventus on aloittanut Manchester Cityn kanssa neuvottelut keskikenttäpelaaja Kalvin Phillipsin siirrosta Italiaan, kertoo siirtomarkkinoiden erikoistoimittaja Fabrizio Romano.

Italian suurseura kaavailee lainadiiliä, joka sisältäisi osto-option, mutta City haluaa sopimukseen pakollisen ostolausekkeen. Phillips, 28, on kiinnostunut siirrosta Juventukseen.

Englannin maajoukkuepelaaja on jäänyt pieneen rooliin siitä lähtien, kun hän siirtyi kesällä 2022 Leedsistä Cityyn lähes 50 miljoonalla eurolla. Kuluvalla kaudella Phillips on saanut vasta 305 minuuttia peliaikaa.

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola myönsi hiljattain, että hänen on vaikea nähdä pelisuunnitelmassaan käyttöä Phillipsille.

– Olen niin pahoillani päätöksestäni hänen puolestaan. Olen sanonut sen monta kertaa. Hän ei ansaitse sitä, mitä hänelle on tapahtunut, ja olen niin pahoillani, kommentoi Guardiola toissa viikolla.

– Se johtuu vain siitä, että visualisoin joitakin asioita, visualisoin joukkueen ja muita asioita – ja minun on vaikea nähdä häntä siinä.

Phillipsiä on viety siirtohuhuissa myös Newcastleen. Hänen sopimuksensa Cityn kanssa on voimassa kesään 2028 saakka.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🚨⚪️⚫️ Understand Juventus have now opened talks with Manchester City to discuss Kalvin Phillips deal.

Negotiations starting between clubs as Kalvin is said to be open to the move.

Juventus plan to offer loan with buy option clause. Man City want it to be mandatory. Talks on.

Linkki twiittiin.