Tässä Aki Riihilahden ennustus Valioliigan mestariksi – vielä ei ole Liverpoolin aika

© Kuva: Getty Images

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden

Valioliigan mestaruus ratkesi viime kaudella murskaavan ylivoimaisesti. Manchester City juhli ykkössijaa ja takoi samalla ennätyksiä uusiksi.

City keräsi 38 sarjapelistä huimat 100 pistettä ja rikkoi Chelsean kaudella 2004-2005 tekemän ennätyksen (95).

Myös entinen maaliennätys (103) oli Chelsealla. City rikkoi senkin tekemällä 106 rysää. Jotain joukkueen ylivoimaisuudesta kertoo sekin, että paikallisvihollinen Manchester United jäi peräti 19 pisteen päähän, mutta sijoittui silti sarjakakkoseksi.

Valioliigassa 33 ottelua Crystal Palacen paidassa jo muutama vuosi sitten päättyneellä pelaajaurallaan pelannut Aki Riihilahti uskoo Cityn uusivan mestaruutensa perjantaina alkavalla valioliigakaudella.

– Se on kombinaatiota siitä, että siellä on ollut jo pidempään stabiilia se, mitä he tekevät. Ja hyvät pelaajat, Riihilahti perusteli Valioliiga.comille.

– Tuommoisessa pitkässä sarjassa tarvitset sen, että sinulla on se struktuuri, mitä tehdään ja sinulla on oikeasti pelaajat siihen. Man Cityllä on tämä parhaiten kasassa.

HJK:n toimitusjohtajana nykyisin työskentelevä Riihilahti, 41, uskoo Cityn kintereillä olevan kauden aikana tutut kilpakumppanit. Selvää mestarikandidaattia hän ei kuitenkaan taivaansinisten lisäksi sarjassa näe.

– Man United on nyt ehkä asteen lähempänä sitä, mutta heidän pelaajamateriaalinsa ei ole samalla tasolla (Cityn kanssa). Mutta se on ihan potentiaalinen haastaja. Liverpoolilla menee ehkä vielä vuosi eteenpäin, jos he saavat pidettyä pelaajat, ja saavat muutaman täsmähankinnan, Riihilahti arvioi.

City kohtaa heti avauskierroksella kärkikahinoihin ennakoidun, uuden valmentajan Unai Emeryn alaisuudessa pelaavan Arsenalin Lontoossa sunnuntain iltapelissä kello 18 alkaen. Valioliiga puolestaan käynnistyy perjantaina kello 22 Manchester Unitedin ja Leicester Cityn välisellä väännöllä.

Valioliiga näkyy myös tällä kaudella Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Suomeksi selostettuja otteluita kanavilla tullaan näkemään kauden aikana noin 200. Parhaat palat Valioliigan otteluista nähtävissä jälkikäteen osoitteessa viafree.fi.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden