Englannin jalkapalloliitto FA on pyytänyt Tottenhamin keskikenttäpelaajaa Dele Allia selittämään videon, jossa hän vitsaili koronaviruksella ja vaikutti pilkkaavan tuntematonta aasialaista miestä, kertoo The Guardian.

Allin poistetulla videolla oli ilmeisesti kuultavissa kiinan kieltä ennen kuin hän käänsi kameran kohti aasialaismiestä. Sen jälkeen kuva siirtyi käsidesipulloon. ”Viruksen täytyy olla vähän nopeampi saadakseen minut kiinni”, luki videon tekstisaatteessa.

Englannin maajoukkuepelaaja poisti videon nopeasti ja pyysi seuraajiltaan anteeksi kiinalaisella somealustalla Weibolla.

Jos FA katsoo Allin syyllistyneen sen sääntöjen rikkomiseen, häntä saattaa odottaa sama rangaistus kuin Manchester Cityn Bernardo Silvaa, joka vaikutti vertaavan joukkuekaveriaan Benjamin Mendyä tummaihoisen pojan karikatyyriin.

Silva sanoi vain vitsailleensa ystävänsä kanssa, mutta myönsi lopulta sääntörikkomuksen. Hän sai yhden ottelun pelikiellon ja 50 000 punnan sakon ja häntä pyydettiin osallistumaan suvaitsevaisuuskurssille.