Englannin Mestaruussarjan runkosarjan viimeinen kierros pelattiin lauantai-iltapäivänä, jolloin varmistuivat niin Valioliigan nousukarsintojen otteluparit kuin kolme Ykkösliigaan putoavaa joukkuetta.

Suomalaishyökkääjä Marcus Forssin edustama Brentford varmisti paikkansa nousukarsinnoissa jo kolme kierrosta ennen kauden päätöstä.

Lontoolaisseura, joka voitti lauantaina Bristol Cityn 3-1-lukemin, sijoittui kolmanneksi ja kohtaa täten kuudenneksi jääneen Bournemouthin nousukarsintojen välierissä.

Neljännelle sijalle jäänyt Swansea City kohtaa sen sijaan Aapo Halmen edustaman Barnsleyn. Nousukarsintojen välierät ovat kaksiosaisia, mutta niissä ei ole voimassa eurokilpailuista tuttua vierasmaalisääntöä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

bet365

@bet365
The Championship play-offs:

Brentford v Bournemouth
Swansea v Barnsley

Mestaruussarjasta putoavat sen sijaan Wycombe Wanderers, Sheffield Wednesday ja Rotherham United.

Kesken kauden manageriksi palkattu Wayne Rooney onnistui pelastamaan Derby Countyn putoamiselta dramaattisten vaiheiden jälkeen, kun se nousi tappioasemasta 3-3-tasapeliin Sheffield Wednesdayn isäntänä.

Samaan aikaan pelatussa ottelussa Rotherham United jäi 1-1-tasapeliin Cardiff Cityn vieraana, minkä takia kuusi edellistä otteluaan hävinneen Derbyn oli vain vältyttävä tappiolta pysyäkseen ylhäällä.

Derby County

@dcfcofficial
A dramatic final day draw ensures the Rams will be playing @SkyBetChamp football next season.

#DCFCvSWFC