Aston Villan manageri Dean Smith haluaa, että joukkueen ykköstähti Jack Grealishia suojeltaisiin erotuomareiden taholta nykyistä paremmin.

Grealish on tavallaan ottanut Eden Hazardin paikan; edelliset Chelsea-luotsit jaksoivat huomautella siitä, miten belgialaista rikottiin jatkuvasti. 24-vuotias birminghamilainen saa jaloilleen enemmän, kuin yksikään pääsarjapelaaja 22-vuotisessa tilastohistoriassa.

Hyökkäävään keskikenttäpelaajaan tällä kaudella kohdistuneita rikkeitä on kirjattu 140, kun kaudesta on pelaamatta vielä kahdeksan ottelua. Seuraavaksi eniten rikottu pelaaja on Crystal Palacen Wilfried Zaha, johon on isketty huomattavasti vähemmän; 98 kertaa.

– Jackilla on ollut vartija kimpussaan koko kauden. Yllättävin tilasto on kuitenkin se, että 140 rikkeestä vain viisi on johtanut varoitukseen. Eihän hän voi tehdä muuta, kuin haluta palloa ja viedä sitä vastustajan päätyyn. Erotuomareiden todellakin pitäisi suojella häntä paremmin.

Villa piinasi Chelseaa viime kierroksella tiettyyn pisteeseen saakka, ja Smith osoittaa suoraan, että myös Blues keskittyi Grealishiin.

– He todellakin yrittivät eliminoida luovimman pelaajamme tilanteista, ja silti vasta ottelun loppuminuuteilla nähtiin varoitus. Kotiyleisön poissaolo, ja sen myötä kadonnut paine tuomareita kohtaan näkyvät linjassa myös.

Lähde: The Independent