Gary Neville on paljastanut, että hän kehotti Manchester Unitedia hankkimaan João Cancelon toimiessaan Valencian päävalmentajana.

Neville luotsasi Valenciaa joulukuusta 2015 maaliskuuhun 2016 ja tuolloin seurassa pelannut Cancelo teki häneen suureen vaikutuksen. Neville näki portugalilaispuolustajan valtavan potentiaalin, mutta Unitedin seurajohto ei ottanut hänen neuvojaan kuuleviin korviinsa.

Cancelo, 27, siirtyi lopulta Juventukseen kesällä 2018, ja vain vuosi myöhemmin hänellä oli edessään siirto Manchester Cityyn. Cancelo on aloittanut kolmannen kautensa Cityssä erinomaisesti ja ollut yksi joukkueen parhaimmista pelaajista.

– Hän oli hyvin nuori pelaaja, kun valmensin Valenciaa, mutta jo tuolloin hänen poikkeuksellinen lahjakkuus oli nähtävissä, Neville kertoi Sky Sportsin podcastissaan.

– Soitin Englantiin, tiedätte varmasti mihin seuraan, ja sanoin: ”Jos aiotte joskus hankkia nuoren pelaajan, ottakaa hänet”.

Hän ja André Gomes olivat mielestäni poikkeuksellisia lahjakkuuksia, jotka voisivat tulla Valioliigaan ja loistaa. André on kärsinyt pahoista vammoista, jotka ovat pysäyttäneet hänet.

Cancelo on pelannut kuluvalla kaudella 17 ottelua ja tehnyt niissä tehot 2+5. Viikonloppuna hän antoi maalisyötön Cityn 2-0-maaliin Manchesterin derbyssä.