Kaikki Valioliigan seurat olivat tyytyväisiä päätökseen keskeyttää sarja kolmeksi viikoksi koronaviruksen takia, mutta kaikki eivät ole samaa mieltä siitä, mitä pitäisi tapahtua seuraavaksi, kertoo Sky Sports.

Valioliiga ilmoitti tänään, perjantaina, että sarja jatkuu aikaisintaan 4. huhtikuuta.

Arsenalin päävalmentajalla Mikel Artetalla ja Chelsean laitahyökkääjällä Callum Hudson-Odoilla on todettu koronavirustartunta. Lisäksi Everton on kertonut, että eräällä sen edustusjoukkueen pelaajalla on ollut virukseen viittavia oireita.

Sky Sportsin mukaan osa seuroista uskoo, että kausi voidaan vielä pelata loppuun, mutta osan mielestä on jo realistisempaa ajatella, että Valioliigassa pelataan seuraavan kerran vasta, kun seuraava kausi alkaa.

[readmore from=Koronavirus]

The Athleticin mukaan Tottenham ja West Ham haluaisivat mitätöidä tämän kauden tulokset kokonaan. Valtaosa seuroista on kuitenkin valmis odottamaan tilanteen kehittymistä, vaikka se tarkoittaisi, että kausi jatkuisi aina heinäkuun puolelle.

Tottenham on Valioliigassa kahdeksantena ja West Ham 16. sijalla, kun yhdeksän kierrosta on pelaamatta. Tottenham on neljän pisteen päässä viidettä sijaa miehittävästä Manchester Unitedista ja West Ham on vain paremman maalieron turvin putoamisviivan yläpuolella.

Sky haastatteli erästä Valioliigan seuran työntekijää, joka ei halunnut nimeään julkisuuteen. Hän uskoo, että Valioliigan kausi päättyy tähän pisteeseen 75 prosentin todennäköisyydellä.

– En mitenkään näe, että palaisimme kentille kolmen viikon päästä. Tämä jatkuu vielä kuukausien ajan. Tässä rupeaa jopa miettimään jo ensi kauden alkua.

– Sanoisin, että kauden päättymiseen on 75 prosentin mahdollisuus. Ilmassa on valtavia kysymyksiä. Nouseeko tai putoaako kukaan?

– Monet seurat kaikilla neljällä sarjatasolla tulevat kärsimään taloudellisesti.

Valioliiga odottaa monien muiden maiden sarjojen tavoin, mitä Euroopan jalkapalloliiton Uefan kokouksessa päätetään ensi tiistaina. Kokouksessa keskustellaan Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja tulevan kesän EM-kisojen kohtalosta.

EM-kisojen siirtäminen antaisi Valioliigalle lisää aikaa pelata kausi loppuun, mutta Skyn mukaan on vielä auki, haluavatko pelaajat tai seurat pelata kesällä. Koronaviruksen vaikutusten uskotaan näkyvän Englannissa pahimmillaan vasta touko- tai kesäkuussa.