Joukko Liverpoolin kannattajia on aloittanut joukkokeräyksen, jonka tavoitteena on saada kasaan 250 miljoonaa puntaa (noin 291 miljoonaa euroa) Kylian Mbappén hankintaa varten.

Mbappé, 22, yhdistettiin siirtohuhuissa Liverpooliin viime kauden Valioliiga-mestaruuden jälkeen, mutta ranskalainen tähtihyökkääjä jäi PSG:hen, jossa hänen sopimuksensa päättyy kesällä 2022.

Jos Mbappé ei solmi uutta diiliä, ensi kesän siirtoikkuna on käytännössä PSG:n viimeinen mahdollisuus saada hänestä kelvollinen siirtokorvaus.

Liverpoolin omistajat ovat tiettävästi suomassa seuralle varoja ensi kesän siirtoikkunaa varten, mutta Mbappén houkuttelu Pariisista vaatisi luultavasti tähtitieteellistä summaa.

– Koska Liverpoolilla ei ole varaa tehdä moista tarjousta, me ajattelimme ottaa asiaksemme kerätä rahaa kannattajilta ympäri maailman. Ravistelkaamme jalkapalloilevaa maailmaa, lukee joukkokeräyksen kuvauksessa.

– Maailmassa on suunnilleen sata miljoonaa Liverpoolin kannattajaa. Jos jokainen kannattaja osallistuu tähän, kunkin tarvitsee lahjoittaa vain 2,5 puntaa, jotta meillä olisi tarpeeksi rahaa puhuaksemme Kylianille.

– Yhdistetään voimamme ja luodaan kaikkien aikojen ensimmäinen ja suurin kannattajien kasaama siirtosumma ja hankinta. Nyt tehdään historiaa!

Kirjoitushetkellä joukkokeräykseen on osallistunut 344 lahjoittajaa, jotka ovat saaneet kasaan 3 948 puntaa. Tavoitteesta puuttuu siis enää vain 249 996 052 puntaa.