Pasi Rautiainen Liverpoolin nihkeistä tuloksista: ”Oireet ovat olleet näkyvissä pidempään”

© Kuva: Getty Images

Valioliigan mestaruustaistelu on mennyt tiukaksi, kun Liverpool on pelannut tasan kaksi viimeistä otteluaan Leicesteriä ja West Hamia vastaan. Manchester City voitti viikolla Evertonin, ja sen ansiosta City nousi hetkeksi liigan kärkein tasapistein Liverpoolin kanssa mutta paremman maalieronsa turvin.

Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen näkee, että ongelmia on ollut jo pidemmän aikaa, vaikka tappiosarake ei kovin täynnä olekaan.

– Hei, he ovat hävinneet vain yhden pelin! Nyt takana on kaksi hikistä tasapeliä. Oireet ovat olleet näkyvissä pidemmältä ajalta kuin vain näistä kahdesta tasurista. Pool on kadottanut hieman tiettyä yksinkertaisuutta pelaamisestaan. Muutamat pelaajat hautovat liikaa palloa, mikä antaa puolustaville joukkueille mahdollisuuden orientoitua ja tulla asemiin, Rautiainen sanoo Valioliiga.comille.

– Pikkaisen nopeampia ratkaisuita! Fokus voi pitkän kauden aikana hieman kadota, mutta he eivät hävinneet. Sekin on iso asia. Entisaikojen Pool olisi ehkä hävinnyt Leicesterille ja West Hamille.

Suuria ongelmia Liverpoolin pelaamisessa ei kuitenkaan Rautiaisen mielestä ole, ei ainakaan sellaisia, jotka vaatisivat kovinkaan isoja korjausliikkeitä.

– En näe ongelmaa, vaikka erikoistilannepuolustaminen on ollut vähän vaisumpaa. Näen ratkaisun siinä, että Pool pystyisi pelaamaan hieman nopeammin. Esimerkkinä Naby Keita. Loistava pelaaja, mutta yrittää ratkaista itse kaiken ja kuljettaa kaikkien läpi.

Adam Lallana on toinen tapaus. Hän pelasi pitkästä aikaa, eikä häneltä voi odottaa maailmanmestarin suorituksia. Keitalta vähän nopeampia ja yksinkertaisempia ratkaisuja, niin sitä kautta pääsee kärkikolmikosta tämän hetken terävin pelaaja Sadio Mané läpi.

Jürgenin (Klopp) kannattaisi tietyissä peleissä tehdä vaihtoja hieman aiemmin. Viime pelissä ei ollut Roberto Firminon päivä, eli ajoissa ulos ja uutta jätkää sisään! Peli vähän helpommaksi ja fokusoitumisen kautta se tulos taas tulee, hän sanoo.

Liverpool-Bournemouth nähdään Viasat Jalkapallolla ja Viaplayssa suorana lähetyksenä lauantaina kello 17. Ottelu on valioliigastudion jälkimmäinen ottelu.

Joni Ahokas

Kertoimet ottelulleBournemouth - Wolverhampton Wanderers23.11.2019