Valioliiga.com on toimittanut siirtoikkuna-analyysejä sarjan joukkueiden tammikuulta. Sellainen on syytä siis tehdä myös taulukkoa näytöstyyliin hallitsevan Liverpoolin osalta.

Siirtolista on todella lyhyt, eikä varsinaisesti täytä listan määritelmää lainkaan: Anfieldille saapui Takumi Minamino. Jo pitkään tarkkailussa olut japanilaislaituri ehti siirtoaan ennen edustaa RB Salzburgia muutamaa päivää vajaat viisi vuotta.

Transfermarktin mukaan varsinainen siirtosumma oli näille tasoille hyvinkin maltillinen; Liverpool maksoi 25-vuotiaan hankinnasta kahdeksan ja puoli miljonaa euroa. Hän on ehtinyt pelata Jürgen Kloppin joukoissa tähän mennessä jo kahdessa valioliigaottelussa, sekä kahdessa FA Cup -mittelössä, yhteensä hieman yli 200 minuuttia.

Minaminon saapuminen oli koko siirtoikkunan ensimmäisiä, ellei jopa ensimmäinen tapahtuma. Siirto vahvistettiin tammikuun ensimmäisenä päivänä, ja itse sopimus oli siis vain odottamassa sallittua kellonlyömää.

Ehjää ei kannata korjata, sanoo vanha viisaus. Liverpool ei ole edelleenkään hävinnyt valioliigaottelua meneillään olevalla kaudella. Mitä ilmeisimmin Minaminon nappaaminen juuri nyt oli järkevää muista syistä kuin siitä, että joukkue olisi häntä – tai muutakaan vahvistusta – tällä hetkellä erityisen kipeästi tarvinnut.

Paljon puhuttu Valioliigan talvitauko koski siis Liverpoolin kohdalla pitkälti myös toimistohenkilökuntaa, mitä siirtoasioihin tulee.

Liverpoolin pelaajasiirrot tammikuussa 2020

Saapuneet
Takumi Minamino, 25, Red Bull Salzburg, 8,5 miljoonaa euroa

Lähteneet