Liverpool osoitti keskiviikkona, miksi se kruunataan tällä kaudella Valioliigan mestariksi.

Sarjakärki laittoi show’n pystyyn Anfieldilla kaataen Crystal Palacen 4-0 Trent Alexander-Arnoldin, Mohamed Salahin, Fabinhon ja Sadio Manén maaleilla.

Liverpool on jo lähes kosketusetäisyydellä mestaruuspokaalista. Sen juhlat alkavat jo tänään, torstaina, jos Manchester City ei onnistu voittamaan Chelseaa vieraskentällä.

Keskiviikon esitys sai leveän hymyn Liverpoolin managerin Jürgen Kloppin kasvoille.

– Se oli loistava ottelu. En voisi olla onnellisempi. Se, miten jätkämme pelasivat ja miten he osoittivat intohimonsa, oli poikkeuksellista. Välillä en ollut uskoa sitä, hehkutti saksalaisvalmentaja BBC:lle.

OptaJoe

@OptaJoe
0 - Crystal Palace failed to record a single touch in the opposition box against Liverpool, the first side to do so in a Premier League match since Opta have full data for this statistic (2008-09). Distancing.

– Varsinkin, kun olimme 4-0-johdossa ja jatkoimme sitä yhä. Sekin on tärkeää. Emme tee sitä sen takia, että meidän on pakko, vaan siksi, että uskomme sen olevan oikea tapa. En usko, että olisimme pärjänneet kentällä paremmin, jos yleisö olisi ollut paikalla. Olen niin iloinen, että osoitimme tekevämme tämän ihmisten puolesta, vaikka he eivät olekaan täällä. Olen tällä hetkellä todella hyvällä päällä.

– Tämä oli iso askel [kohti mestaruutta], se on selvää. Meillä on vielä seitsemän ottelua jäljellä. Jos jatkamme tällaisilla otteilla, niin meitä vastaan ei todellakaan ole mukava pelata.

Liverpoolin avausmaalista upealla vapaapotkulla vastannut Alexander-Arnold oli managerinsa tavoin todella tyytyväinen kotijoukkueen suoritukseen.

– Tämä oli todella hyvä esitys. Meillä oli paljon enemmän rytmiä ja sujuvuutta kuin sunnuntaina [0-0-tasapelissä Evertonia vastaan]. Olimme pettyneitä, emme missään vaiheessa pelanneet Evertonia vastaan kuin olisimme halunneet. Tänään me aloitimme vahvasti, emmekä oikein tehneet virhettä koko pelin aikana. Tämä oli yksi kauden parhaista esityksistämme. Tämä oli erityinen suoritus, toivottavasti kannattajat nauttivat siitä.

Alexander-Arnoldin vapaapotku painui vastustamattomasti ylänurkkaan. Kuva: Getty Images

Alexander-Arnold oli tyytyväinen myös omaan osumaansa.

– Harjoittelen vapaapotkuja paljon. Se oli sellainen veto, josta tiesi heti laukoessaan, että se saattaa mennä maaliin.

Hänen mukaansa Liverpoolin pelaajat yrittävät pysyä keskittyneenä tuleviin otteluihin, vaikka mestaruus voi ratketa jo tänään illalla Chelsean ja Cityn ottelussa.

– Me tiedämme olevamme siinä tilanteessa, mutta me emme voi innostua liikaa. Monet meistä katsovat sen huomenna [torstaina], mutta emme ole liian innoissamme. Tiedämme, että Man City on todella hyvä joukkue. Meidän on kaikesta huolimatta valmistauduttava seuraavaan peliimme. Meillä on seitsemän ottelua jäljellä ja me yritämme saada niistä kaikki 21 pistettä.

LUE MYÖS: