Kulttivalmentajan maineessa oleva Leeds-manageri Marcelo Bielsa on myötänyt, että hän on vakoillut kauden jokaisen vastustajansa harjoituksia.

Bielsa jäi kiinni vakoilusta ennen Derby-ottelua ja kyse ei siis ollut yksittäistapauksesta.

– Useilla ihmisillä on mielipiteitä käyttäytymisestäni. Useat ovat tuominneet käytökseni sanoen, että se ei ole eettisesti tai moraalisesti oikein, Bielsa aloitti lehdistötilaisuudessa.

– Olen tarkkaillut kaikkia vastustajiamme, joita vastaan olemme pelanneet. Olemme katsoneet kaikki harjoitukset ennen kuin olemme pelanneet heitä vastaan.

– Tekoni eivät ole laittomia. Aiheesta voidaan keskustella ja sitä ei pidetä hyvänä asiana, mutta lakia en ole rikkonut. Tiedän toki, että kaikki mikä on laillista, ei ole oikein.

Bielsan tai Leedsin mahdolliset rangaistukset eivät ole vielä selvillä. Argentiinalaisvalmentaja kertoi haluavansa helpottaa tutkintoja, jotta sanktiot olisivat mahdollisimman pienet.

– Haluan tehdä EFL:n tutkimukset helpommiksi. Teen sen heille helpommaksi. Oletan, että käyttäytymistäni tarkkaillaan. Tavoitteeni on tehdä tästä mahdollisimman helppoa tutkimuksia varten. Näin toimimalla oletan vaikuttavani mahdollisiin sanktioihin.

Leeds on 27 kierroksen jälkeen Mestaruussarjan kärjessä neljän pisteen erolla Sheffield Unitediin.