Tiistai-illan ottelu Brentford-Oldham oli luultavasti peli, jota Marcus Forss ei unohda ikinä. Huuhkajien hyökkääjä pelasi Brentfordin avauksessa ja mätti Kakkosliigan jumbojoukkue Oldhamin verkkoon neljä maalia. Oldham kaatui maalein 7-0, ja Brentford eteni Liigacupissa 16 parhaan joukkoon toisena vuonna peräkkäin.

– Tämä oli loistava esitys joukkueelta ja oli hienoa tehdä itse neljä maalia. Tärkeintä oli kuitenkin selviytyä cupissa seuraavalle kierrokselle, ja siinä me onnistuimme, Forss totesi Brentfordin Twitterissä julkaisemassa haastattelussa.

– Pelipallo menee palkintokaappiini. Nautin tästä hetkestä, mutta tietysti suuntaamme jo katseet seuraavaan otteluumme Liverpoolia vastaan, ammattilaisuransa toisen hattutemppupallon mukaansa ottanut vaatimaton suomalainen totesi hymyillen.

Forssista tuli ottelussa Brentfordin historian ensimmäinen Liigacupissa maalin tehnyt pelaaja, joten hänen nimensä jäi ottelun myötä historiaan. Brentford antoikin twiittissään suomalaiselle iltaan sopivan lisänimen ”Marcus Four-ss”.

– Se tuntuu mahtavalta, ja kotifanien edessä maalien tekeminen tekee siitä parempaa. Olen todella iloinen.

Forssia pyydettiin valitsemaan suosikkinsa neljän maalinsa joukosta. Valinta kohdistui neljänteen osumaan, koska se syntyi hyvän joukkuepelaamisen ja harjoitellun kuvion seurauksena.

Forss teki yhden maalin myös Brentfordin ensimmäisessä Liigacup-ottelussa, mutta tuossa pelissä Kakkosliigan Forest Green piti sitä paljon ahtaammalla, sillä jatkopaikka heltisi maalein 3-1 Forest Greenin johdettua peliä yli 50 minuutin ajan. 7-0-voitto Oldhamista ei sitten jättänytkään mitään sijaa sattumalle.

– Me pelaajat opimme siitä pelistä paljon. Tänään esityksemme oli parempi ja teimme hienoja maaleja, Forss totesi.

Forss on saanut pelata Valioliigassa toistaiseksi vain neljä minuuttia. Nyt hän käytti näyttöpaikkansa paremmin kuin useimmat uskalsivat odottaa.

[readmore from=Marcus-Forss]

– On tietysti tärkeää pelata korkealla tasolla, kun saa pelivuoron, ja minä haluan pelata niin paljon kuin mahdollista. Kun saan tilaisuuden, haluan näyttää, että minun pitää pelata enemmän.

Forssin saldoksi pelistä ei jäänyt vain neljä maalia, vaan myös kipu tärykalvoissa.

– Sain ensiminuuteilla kyynärpäästä iskun korvaani enkä kuullut sen jälkeen mitään vasemmalla korvallani. Pelasin periaatteessa koko pelin vain yhdellä korvalla. Se oli vähän hankalaa, mutta loppua kohti aloin tottua siihen, hyväntuulinen Forss naurahti.

Brentford FC

@BrentfordFC
💬 “The ball will go into the trophy cabinet! I’ll cherish the moment.”

We caught up with @mforss_ after his four-goal haul against @OfficialOAFC this evening.

@pensionbee | #CarabaoCup | #BREOLD | #BrentfordFC 🐝