Liverpool ja Chelsea nappasivat Valioliigan päätöskierrokselta paikat ensi kaudeksi Mestarien liigaan.

Liverpool voitti kotiottelussaan Crystal Palacen maalein 2-0. Chelsea kärsi Villa Parkilla 2-1-tappion Aston Villaa vastaan, mutta lontoolaisten onni oli se, että Leicester suli kotikentällään johtoasemansa kahdesti ja hävisi Tottenhamille 4-2-lukemin.

Liverpool & Chelsea qualify for the Champions League 😅

Chelsea ja Liverpool olivat chämppäripaikoissa kiinni ennen otteluiden alkua, mutta tilanteet muuttuivat livesarjataulukossa useaan otteeseen otteluiden aikana.

Ensimmäisenä maalinteossa onnistui Leicester, kun Jamie Vardy vei joukkueensa johtoon rangaistuspotkusta. Vardyn maalin myötä Leicester nousi sarjassa hetkellisesti kolmanneksi ja sysäsi Liverpoolin viidenneksi.

Pitkään pelattiin muissa otteluissa ilman maaleja, mutta avausjakson lopulla alkoi tapahtua.

Ensin Sadio Mané vei Liverpoolin 1-0-johtoon ja nosti merseysidelaisseuran sarjataulukon viidenneltä sijalta kolmanneksi – Chelsea valahti samalla viidenneksi.

Vain hetkeä myöhemmin oli Leicesterin vuoro pudota viidennelle sijalle, kun Harry Kane toi Tottenhamin tasoihin King Power Stadiumilla.

Avausjakson lopulla nähtiin avausmaali myös Villa Parkilla, kun Bertrand Traoré tykitti Aston Villan 1-0-johtoon.

Puoliajalla sarjataulukon tilanne ei ollut muuttunut kuin siten, että Chelsea ja Liverpool olivat vaihtaneet paikkojaan sijoilla kolme ja neljä. Molemmat oli kuitenkin yhä kiinni chämppäripaikoissa.

Toisen jakson alussa Chelsean toiveet Valioliigan top4-sijoituksesta kokivat kovan kolauksen.

52. peliminuutti oli käynnissä, kun Vardy teki illan toisen maalinsa rangaistuspotkusta ja vei Leicesterin johtoon. Samaan aikaan Villa Parkilla Anwar El Ghazi osui niin ikään rankkarista ja Villa ampaisi kahden maalin karkumatkalle.

Chelsean oli tässä kohtaa tehtävä vähintään kolme maalia, tai saatava apuja joko Tottenhamilta tai Crystal Palacelta.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Apuja se myös sai, nimittäin Tottenhamilta, joka jyräsi lopulta tappioasemasta voittoon ja selvitti tiensä europeleihin.

Davinson Sanchez puski Tottenhamin tasoihin 76. peliminuutilla, jonka myötä Chelsea nousi top4:ään.

Samanaikaisesti Chelsea kavensi oman ottelunsa 2-1-lukemiin Ben Chilwellin osumalla ja Mané tuplasi Anfieldilla Liverpoolin johdon.

Leicesterin ilta synkkeni lopullisesti 87 minuutin kohdalla, kun Gareth Bale laukoi Tottenhamin johtoon. Maali tiesi samalla sitä, että Tottenham nousi sarjataulukossa paikallisvastustaja Arsenalin ohi seitsemännelle sijalle.

Bale kruunasi iltansa vielä lisäajalla, kun hän tykitti illan toisen osumansa ja sinetöi loppulukemiksi 4-2.

Tottenham lunasti voittonsa myötä kaksi arvokasta asiaa. Paikan Konferenssiliigaan sekä Pohjois-Lontoon herruuden.

Viidennelle sijalle jäänyt Leicester ja upeasti kuudenneksi sijoittunut West Ham lunastivat paikat ensi kaudeksi Eurooppa-liigaan.